Ga naar hoofdinhoud
Heracles Almelo - sc Heerenveen: zwakke reeks halt toeroepen

Het Europese debuut van Heracles Almelo had zo mooi kunnen zijn. Maar de ploeg van John Stegeman wist een belangrijke voorsprong niet vast te houden tegen Arouca: 1-1.

Europa League: Heracles terecht op voorsprong

De eerste helft bood de Nederlandse thuisploeg veel reden tot optimisme. Want Heracles Almelo wist erg veel kansen te creëren. Het grote minpunt was dat geen enkele van die kansen erin vloog. De grootste kans voor Heracles was er al na twee minuten. Jaroslav Navratil had de bal voor het inschieten na slecht Portugees verdedigen, maar van dichtbij schoot de Tsjech hopeloos over. Later vergooide Navratil nog een kans door in het zijnet te schieten. Joey Pelupessy moest helaas toezien hoe de keeper van Arouca zijn schot prachtig uit de kruising hield.

Na rust bleef Heracles goed aandringen en de ploeg zag het harde werk gauw beloond worden. Navratil was nu een keer de aangever en Paul Gladon schoot met een volley de 1-0 voor Heracles binnen na 53 minuten.

Even daarvoor had Gladon nog een kans gemist toen hij op de sterk keepende Rafael Bracalli stuitte.

Heracles Almelo krijgt deksel op de neus

Zoals het een sterke ploeg betaamt, ging Heracles vervolgens op zoek naar de 2-0. Maar keer op keer was doelman Bracalli een vervelend obstakel. Bradley Kuwas miste twee kansen en ook Gladon verzuimde een tweede te maken. In de laatste minuut ging dan ook alles fout voor Heracles. Robin Gosens veranderde een voorzet van Arouca van richting en Gégé verschalkte doelman Bram Castro van dichtbij.

John Stegeman baalt

Heracles was de sterkere ploeg van de avond, maar verzuimde dat dus om te zetten in de score. Daar baalt trainer John Stegeman als een stekker van. “Dat kunnen we onszelf verwijten. Ik denk dat we onszelf heel erg tekort doen. We kregen acht kansen en dat waren ook nog eens heel grote kansen. Dan moet je minimaal twee goals maken. We moeten nu alles weer bij elkaar rapen en doorgaan.”

Vertrouwen in return

Komende donderdag wacht de return in Portugal. Arouca kan afwachten door het uitdoelpunt, maar Stegeman houdt vertrouwen. “Ik heb wel een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd, maar je kunt het al beslissen in één wedstrijd en dat hadden we moeten doen. We moeten de komende week even aan die scherpte gaan werken. Nu moeten we het maar doen in de uitwedstrijd. We hebben vandaag laten zien dat we heel goed kunnen voetballen en dat ze moeite met ons hebben. Dat moet ons goed doen en dat vertrouwen moeten we meenemen.”

Back To Top