Ga naar hoofdinhoud
FC Utrecht – Heracles en Vitesse – FC Groningen om finale play-offs | Getty

Eredivisie dit weekend. Zondag 30 september om 12:15 uur speelt Heracles tegen FC Emmen. De thuisploeg staat vierde en heeft na zes speelronden dertien punten. De gasten staan tiende met zeven punten en da’s helemaal niet onaardig voor een promovendus die bovendien debuteert in de Eredivisie.

Heracles heeft er al lustig op los gescoord, maar kreeg zelf ook al aardig wat goals tegen. Krijgt FC Emmen deze speelronde een draai om de oren?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Heracles Almelo: altijd wat te beleven

Heracles sloot vorig seizoen af op plek tien en had toen een negatief doelsaldo van min veertien. Meer goals ontvangen dan maken is natuurlijk nooit gunstig en tot nu toe gaat dat met een positief saldo van vier wat beter. Daarmee hoort Heracles tot een elitegroepje van zeven clubs met een saldo in de plus.

Vooral in de vorige drie speelronden stond de goalmachine op max: twaalf goals in totaal. Doordat Heracles Almelo niet echt waterdicht is achterin, valt er tot nu toe altijd wat te beleven bij wedstrijden van de Tukkers. Gemiddeld vallen er vijf goals per match. Alleen bij Heerenveen is er nog meer goalactie.

FC Emmen had op meer gehoopt

Fans van FC Emmen zullen wat teleurgesteld zijn na de 0-1 nederlaag tegen PEC Zwolle van vorige speelronde, want in de vorm waarin PEC verkeert leek er vooral thuis wel wat meer mogelijk.

Het doelsaldo van min zeven suggereert dat PEC nog wel wat treetjes af zal dalen op de ranglijst. Alleen NAC en FC Groningen hebben een zwakker saldo. Ook wat doelpogingen voor en tegen betreft staat Emmen aan de verkeerde kant van de streep (-2,6).

FC Emmen uit beter dan thuis

Heracles won vijf van de vorige zes ontmoetingen met FC Emmen, maar het betreft vriendschappelijke ontmoetingen, een bekerwedstrijd en een treffen in de Eerste Divisie in 2005.

Zoals gezegd is FC Emmen nieuw op het allerhoogste niveau en daardoor ontbreekt het aan historische statistieken over dit affiche. Emmen deed het vorig jaar in de wat toen nog Jupiler League heette in uitwedstrijden beter dan thuis. Ook nu gaat dat op: van de zeven punten werden er zes in de drie uitduels gepakt.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Heracles Almelo – FC Emmen

Wedden op Eredivisie. Heracles staat bij bookmaker Mr Green voor winst op 1.50, gelijkspel levert je 4.40 x je inleg op bij een goede voorspelling en winst van FC Emmen 5.30 x.

Als enige eredivisionist heeft Heracles al driemaal vier of meer goals gemaakt en Emmen lijkt rijp voor een nieuwe scheepslading tegentreffers. De weddenschap ‘over 2,5 goals’ is met een quotering van 1.46 wat te mager, daarom tippen we dat Heracles zelf minstens 3 goals maakt. Je pakt bij een goede voorspelling 2.45 voor iedere euro die je hebt ingezet.

Back To Top