Ga naar hoofdinhoud
Heracles Almelo - sc Heerenveen: zwakke reeks halt toeroepen

Zondag om 14:30 uur speelt Heracles thuis tegen ADO Den Haag. De thuisploeg, die afscheid neemt van voorzitter Jan Smit, staat negende met 40 punten uit 32 speelronden. De gasten staan twaalfde en hebben 35 punten.

Smit was de laatste negentien jaar de voorzitter van Heracles. Hij zal op 1 juli afzwaaien en dit wordt zijn laatste thuiswedstrijd. Toen hij aantrad sukkelde de club onderaan de Jupiler League (die toen nog niet zo heette), maar in 2005 werd promotie naar de Eredivisie afgedwongen. Sindsdien is Heracles een vaste gast in ’s lands hoogste voetbalcompetitie en hoefde geen enkele keer nacompetitie te worden gespeeld.

Eredivisie Heracles – ADO

Maar voordat de fans hun feestje beginnen, wordt dus de match tegen ADO gespeeld. De Tukkers wonnen vier van de vorige zes ontmoetingen met de Haagse ploeg en speelden tweemaal gelijk. Het totale doelsaldo over die zes partijen is 12-4. In eigen huis won Heracles de helft van de vorige zes confrontaties met ADO en verloor het er eentje (doelsaldo 11-7).

ADO heeft zich de voorbije weken in rap tempo uit de degradatiezone gevoetbald. Uit de vorige zes speelronden haalden de Zuid-Hollanders zelfs dertien punten. Inmiddels is de club vijf speelronden achter elkaar niet verslagen. Ook in uitwedstrijden is het tempo waarin punten worden vergaard wat opgevoerd. De zes laatste trips leidden tot zeven punten, oftewel de helft van het totale aantal uitpunten na zestien reisjes.

Almelo favoriet

Maar voor beide ploegen valt er verder niet zoveel meer te bereiken, dit seizoen. Heracles heeft plaatsing voor de play offs niet meer in eigen hand, ADO staat inmiddels veilig. Daarnaast is Heracles altijd wel in voor een middagje vermaak. Bij 23 van de eerdere 32 competitiewedstrijden van Heracles scoorden beide ploegen minstens eenmaal en bij 44 procent van de duels vallen er zelfs minstens vier goals.

Bij ADO mondden de duels minder vaak uit in doelpuntrijke affaires. Maar nu de eindsprint (na een trainerswissel) is gelukt, kan de ploeg de teugels wat laten vieren.

Voorspellingen Heracles – ADO Den Haag

Heracles Almelo staat bij bookmaker 888Sport voor winst op @1.82, gelijkspel noteert @3.75 en ADO Den Haag @4.00. We tippen de over 2,5 goals op @1.60. Stop winst Heracles in een ‘combi’ met winst Feyenoord en PSV een een hogere notering, lees wedden op Eredivisie.

Back To Top