Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - Ajax: Zwolle zakt weg Getty

Heracles – Ajax. Zaterdag om 20:45 uur speelt Heracles te Almelo in de eerste speelronde van de Eredivisie tegen Ajax. De gastheer eindigde vorig seizoen als tiende, Ajax werd met tweede met slechts een punt minder dan kampioen Feyenoord.

Voorbereidingswedstrijden zijn bedoeld om vertrouwen op te doen, sterker te worden en fans alvast wat voorpret te bezorgen. Maar van dat alles kwam weinig terecht in het voorseizoen van Heracles. De Tukkers gingen nog lekker van start, half juli, met een klinkende 1-17 uitzege op een zogeheten ‘Almelose selectie’.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Zodra de tegenstanders wat roemrijker werden was de vreugde snel verdwenen. Granada (Spanje) kwam langs en ging weer weg met een 1-3 zege en begin augustus was Emmen thuis met 2-0 te sterk. Ook werd uit met 2-0 verloren van Regionalliga West, die slechts in de Regionalliga West speelt.

Heracles – Ajax

Kortom, supporters werden er niet echt warmer of hoopvoller van. Trainer John Stegeman weet wel hoe het kwam: “Wij hebben geen elftal dat op tachtig of negentig procent een wedstrijd kan winnen”, verklaart hij. En met het oog op maximale inzet is het zeer ongewenst dat spits Samuel Armenteros aan het muiten is geslagen. Hij heeft de leiding verteld dat hij wil vertrekken. “Hij is ambitieus”, zegt Stegeman droogjes. “Maar hij maakt nog gewoon deel uit van onze groep. Ik ben benieuwd hoe hij zich manifesteert tegen een club als Ajax.”

Plezier op het veld, maar altijd met een rand

Tja, en dan Ajax. Al twee jaar op rij tweede in de competitie, maar ook voor het tweede seizoen op rij gestart met een nieuwe trainer: Marcel Keizer. De maand juli kleurde inktzwart toen het grote talent Abdelhak Nouri tijdens een oefenpotje ineenzakte met, zo bleek later, desastreuze hartkwalen. “Appie” zal nooit meer kunnen voetballen.

Daar kwam daarna nog de klap overheen dat de derde voorronde van de Champions League gelijk het eindstation was. Nice mocht na de 1-1 en 2-2 naar de play-offs. Het maakt de sfeer in Amsterdam bedompt. “Je kan heus wel weer met plezier op het veld staan met de spelers, maar het blijft altijd met een rand”, erkent Keizer.

Ajax won vijf van de laatste zes duels tegen Heracles en verloor er een. In Almelo stapten de Ajacieden vier keer de bus in met drie punten en werd twee keer gelijk gespeeld.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Heracles – Ajax

Titelfavoriet Ajax staat op @1.44, gelijkspel noteert @4.60 en winst voor Heracles staat op @6.75 bij bookmaker Mr Green. Ajax won hier drie keer op rij met 0-2. Die uitslag noteert @7.50. Lees wedden op Eredivisie voor de noteringen voor de titelfavorieten.

Back To Top