Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie Feyenoord en Heerenveen hekelen competitieschema Getty

Eredivisie voetbal. Arme Henk Veerman. De speler van sc Heerenveen wilde vertrekken uit Friesland, maar moet zich schikken in zijn rol als reservespits. Moderne slavernij!

Het moet gezegd worden, de Volendamse aanvaller hield zich redelijk kalm terwijl allerlei ploegen aan hem trokken. “Baal ik wel eens? Iedereen baalt als hij op de bank moet beginnen”, wilde hij nog wel erkennen. En over de interesse die Willem II toonde: “Mochten ze eruit komen dan zal ik mijn gesprekken voeren.”

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Heerenveen – Henk Veerman een killer?

Ook FC Utrecht had naar het schijnt een tasje geld klaarliggen om Veerman aan te trekken. Hij moet bij sc Heerenveen in de spits Reza Ghoochannejhad voor zich dulden en het ziet er, blessures voorbehouden, niet naar uit dat hij die pikorde kan omkeren.

Veerman liet het gekrakeel tussen Heerenveen en de biedende partijen over aan zijn zaakwaarnemer. “Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat hij moet bellen als er echt iets is afgesproken met Heerenveen.”

Dat is eigenlijk niet de houding die bij een echte killer past. En topspitsen moeten killers zijn: meedogenloos in maar zeker ook buiten het veld. Kijk naar Neymar, die koste wat kost zijn transfer naar Paris Saint-Germain forceerde. Zijn adviseurs bedachten een listige truc om te zorgen dat PSG een lachertje maakte van UEFA’s ‘financial fair play’ regels.
Kylian Mbappe is pas achttien jaar, maar teneinde Monaco in te ruilen voor ook PSG ging hij schaterlachend akkoord met een ongeloofwaardige huurconstructie.

Transfer afdwingen

Dat is de mentaliteit waarmee je aan de top komt en alsmaar door blijft stijgen. Kijk naar Philippe Coutinho, die van Liverpool wilde verhuizen naar FC Barcelona om daar Neymar te vervangen. Om zijn wens kracht bij te zetten gooide hij zijn kont tegen de krib, meldde hij dat hij even de focus niet op kon brengen om te voetballen en ontbrak hij een paar duels in de selectie van Liverpool.

Zo ging het ook met Davinson Sánchez (Ajax) en Ousmane Dembélé (Dortmund), die een transfer afdwongen via een verkapte vorm van werkweigering.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

SC Heerenveen – PSV

Een enorme killer in het strafschopgebied is Veerman tot nu toe niet. Hij speelde 74 keer voor Heerenveen en maakte 17 treffers. Vorig seizoen trof hij in de Eredivisie gemiddeld eens per 225 minuten doel. Kom op Henk, toon wat meer gif. In de winterstop ga je staken, komt die droomtransfer er en schop je er prompt nog twintig in.

Zondag 10 september om 12.30 uur ontvangt Heerenveen PSV.  Denk je dat Heerenveen kan scoren? Zet dan in op ‘beide teams scoren’ en pak meer dan 50% winst op iedere euro die je inzet! Lees: wedden op eredivisie.

Back To Top