Ga naar hoofdinhoud
sc Heerenveen - FC Groningen Eredivisie: dringen in de middenmoot

Eredivisie sc Heerenveen – Vitesse. Zondag 19 augustus om 16:45 uur staat Heerenveen in het eigen stadion tegenover Vitesse. De Friese club heeft een paar bleke seizoenen achter de rug en streeft naar een terugkeer in de subtop. Vitesse hikt daar tegenaan en zal eveneens het doel hebben om het gat richting de traditionele top drie zo klein mogelijk te maken.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

sc Heerenveen – Vitesse

Deze eeuw is Heerenveen al negenmaal in de top vijf van de Eredivisie geëindigd. De afgelopen vier jaar bleek die lat te hoog te liggen en moesten de aanhangers het doen met de plekken zeven, twaalf, negen en acht. In Arnhem zullen de fans best te spreken zijn over de vijfde en zesde plek van de laatste twee jaar. Tien jaar geleden stond de club er veel slechter voor en ook in de gloriedagen van 20 jaar terug lukte het maar eenmaal om derde te worden.

Ronde 1 rollercoaster

Heerenveen had vorige week vrijdag de eer om het nieuwe Eredivisie seizoen te openen, uit tegen PEC. Het werd weer een rollercoaster waar de club patent op lijkt te hebben, met al een 1-3 stand op het bord bij rust, twee penalty’s tegen, een rode kaart voor Morten Thorsby en uiteindelijk een fortuinlijke 2-3 zege. sc Heerenveen wilde of kon geen balbezit houden en koos bij bijna een kwart van de passes voor een (vaak onzuivere) lange bal. Dat moet beter, en dat kan Heerenveen normaliter ook.

Veel ervaring bij Vitesse

Vitesse won afgetekend van FC Groningen met 5-1 maar ook die uitslag vertelt niet het ware verhaal. De gasten uit het noorden vormden een aardige match voor de Gelderlanders en hadden zes zuivere doelpogingen. Het kan geen kwaad dat Vitesse bulkt van de spelers met veel ervaring in de eredivisie. Alleen bij Feyenoord heeft de selectie in totaal meer eredivisieduels gespeeld.

Heerenveen heeft na anderhalf jaar afscheid genomen van Martin Ödegaard, de van Real Madrid gehuurde Noor die in eigen land allerlei records op zijn naam heeft staan wat betreft “de jongste dit en dat”, maar die eigenlijk al met al weinig indruk wist te maken alhier. Ook steunpilaren Reza Ghoochannejhad en Denzel Dumfries dragen niet meer het shirt met de pompeblêden.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? Vitesse won drie van de vorige zes onderlinge duels en driemaal werd het gelijk. Sinds begin 2015 wist Heerenveen niet van Vitesse te winnen. De Friezen zijn toch wat slechter uit de zomer gekomen dan de gasten, maar die hebben weer de ballast van een midweeks duel in de Europa League, uit tegen Basel. Het maakt de quotering van 3.55 op gelijkspel interessant. Een zege van Heerenveen levert 2.14 x je inleg op bij winst en Vitesse 3.20. We tippen de 1.89 dat Heerenveen minder dan twee keer scoort.

Back To Top