Ga naar hoofdinhoud
sc Heerenveen - AZ Alkmaar Eredivisie speelronde 8

Eredivisie. Het lijkt er steeds minder op dat Jurgen Streppel bij sc Heerenveen een contractverlenging krijgt. Komende zomer loopt de overeenkomst af en een steeds groter deel van de fans laat blijken dat het tijd is voor een nieuwe wind in Friesland.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Jurgen Streppel weg bij Heerenveen?

Afgelopen weekend verloor nummer negen Heerenveen thuis met 0-1 van Excelsior. Zodra de nederlaag een feit was daalde een striemend fluitconcert neer op de spelers en technische staf. En ook tijdens de match lieten de supporters hun frustraties blijken. Maar Streppel wenste zich daarvoor af te sluiten. “Aan gefluit vanaf de tribunes moeten wij geen boodschap hebben. Jammer dat het zo is. Je zou het niet verwachten na de 2-2 van vorige week tegen PSV”, zo smeekt hij om wat meer krediet. “Zoiets kunnen we omdraaien met een overwinning.”

Zou het zo simpel zijn? Fans zien hun ploeg inderdaad het liefst winnen en ook na een baggervertoning vormen drie punten een helende pleister op de wond. Maar supporters, en ook neutrale tv-kijkers, willen toch vooral mooie acties zien, geslaagde passes, een team dat als een geoliede machine functioneert. En daar is bij sc Heerenveen te weinig sprake van, ook niet in de gewonnen matches. En nogmaals, meer winnen zou zeker helpen, maar ook dat gebeurt thuis te weinig met dit seizoen maar vier zeges na twaalf pogingen.

Supporters balen

Zodra de competitie klaar is gaat de trainerscarrousel weer hevig draaien. Van zeven mannen loopt het contract af en al van zes is zeker dat ze gaan vertrekken. Streppel lijkt nummertje zeven te worden, zeker als het niet lukt om de play-offs voor (de voorronde van) de Europa League af te dwingen. De supportersvereniging Nieuw Noord is inmiddels wel klaar met de Gelderse trainer en roept de clubleiding op om een andere trainer te zoeken.

Hij heeft toch enkele opvallende talenten onder zijn hoede, maar het komt er bij Morten Thorsby, Pelle van Amersfoort en de van Real Madrid gehuurde Martin Ødegaard maar niet uit. Laatstgenoemde bulkt van de werklust, maar waar is nou de creatieve brille die hij schijnt te bezitten? Rendement in de vorm van goals en assists ontbreken totaal en als dat in de Eredivisie al niet lukt, dan zal Madrid inmiddels ook wel een exitstrategie voor de Noor klaar hebben liggen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op de Eredivisie? Komend weekend speelt Heerenveen thuis tegen Willem II. Een overwinning van de Friezen levert je 1.63 per ingezette euro op, gelijkspel 3.80 en winst van de gasten 5.30. We gunnen Streppel een klinkende zege en tippen minstens drie goals voor Heerenveen op 3.15.

Back To Top