Ga naar hoofdinhoud
sc Heerenveen - PSV Eredivisie: Oppassen voor Phillip Cocu Getty

sc Heerenveen – PSV Eredivisie. PSV wil in het spoor van Feyenoord blijven en de ongeslagen status in de Eredivisie behouden. Heerenveen is een listige tegenstander, PSV is gewaarschuwd.

Afgaand op de cijfers van de Eredivisie zou je zeggen dat er niks aan de hand is voor PSV. Drie gespeeld, drie gewonnen, doelsaldo van 9-3. Maar de dubbele nederlaag tegen het nietige NK Osijek in de voorronde Europa League was natuurlijk wel een teken aan de wand. PSV is kwetsbaar dit seizoen, en zal het moeilijk krijgen om het hele seizoen optimaal te presteren.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Phillip Cocu moet verzwakt PSV leiden

Technisch directeur Marcel Brands heeft een slechte zomer gehad, en dat klinkt natuurlijk door in de selectie van trainer Phillip Cocu. Het vertrek van spelers als Andrés Guardado, Héctor Moreno, Jetro Willems en Davy Pröpper was natuurlijk te voorspellen. Maar Brands haalde alleen Hirving Lozano, Derrick Luckassen en reservekeeper Eloy Room ervoor terug.

Spits Luuk de Jong leek zonder problemen op weg naar Bordeaux, maar om de een of andere reden ketste die transfer af. Dus zit Phillip Cocu met een eerste spits in Jurgen Locadia, maar een tweede spits die balend op de bank zit. Voordeel van het vertrek van Guardado en Pröpper is wel dat spelers als Jorrit Hendrix en Gaston Pereiro zich weer op het middenveld in het team kunnen vechten, en zich meer dan ooit willen bewijzen.

Heerenveen gevaarlijk met Morten Thorsby

Als er één subtopper is in de Nederlandse Eredivisie (en je AZ even tot de hogere top rekent) die vaak lekker verrassend uit de hoek kan komen, is het Heerenveen wel. De laatste 22 jaar eindigde Heerenveen slechts vier keer niet in het linkerrijtje. Maar het leuke aan de Friezen is dat ze vaak onbekende maar erg leuke spelers kunnen vinden. In het verleden braken Klaas-Jan Huntelaar en Jon Dahl Tomasson door, later kwamen onder meer Afonso Alves, Alfred Finnbogason en Bas Dost.

Dit seizoen is de opvallende verrassing al snel gevonden. De 21-jarige Morten Thorsby uit Noorwegen speelt al 2,5 seizoen in Friesland, maar scoorde daarin slechts eenmaal. Dit seizoen staat hij na drie duels al op vier goals. Tegen FC Groningen (3-3) en tegen ADO Den Haag (1-2 winst) was hij telkens goed voor twee goals. Als spelers als Reza Ghoochannejhad, Arber Zeneli en Martin Odegaard ook nog op dreef komen, kan Heerenveen het clubs als PSV gewoon heel lastig maken.

De historie is ook nog eens aan de kant van de Friezen. Want de laatste vijf keer dat PSV op bezoek kwam in het Abe Lenstra Stadion, won het welgeteld nul keer. En daar komt nog eens bij dat Heerenveen altijd wel weet te scoren tegen de Eindhovense club.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Heerenveen – PSV

Winnaar Heerenveen – PSV voorspellen? Op papier wordt het dus een moeilijk duel voor PSV, dat precies een week later Feyenoord ontvangt in eigen huis. Mr Green heeft wel vertrouwen in de ploeg van Phillip Cocu, en zet 1.57 op winst voor PSV. Heerenveen krijgt 5.10. Een gelijkspel zoals de afgelopen twee keer in Friesland noteert 4.35. Maar de beste odds, niet verrassend redelijk laag, zijn natuurlijk die van 1.52 op ‘both teams to score’.

Back To Top