Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen Heerenveen trainer Jurgen Streppel goksites Getty

Zondag om 14:30 uur begint sc Heerenveen tegen AZ Alkmaar, in de 22e speelronde van de Eredivisie. De ploegen hebben hun vertrouwde plek ingenomen, te weten posities die recht geven op Europees voetbal. Heerenveen staat vijfde met 33 punten, AZ zevende met 32 punten.

De recente vorm is bij de Friezen en Noord-Hollanders een beetje matig. Ze behaalden beide uit de vorige zes speelronden maar zeven punten, waarbij Heerenveen een neutraal doelsaldo bereikte en Alkmaar het gewoonweg slecht deed met min vier. Sterker nog, geen club heeft in de vorige zes competitieduels zoveel tegengoals verwerkt als de Alkmaarders (dertien).

sc Heerenveen – AZ Eredivisie

Als subtoppers onder elkaar is het niet vreemd dat de clubs elkaar de laatste jaren in evenwicht hielden. Heerenveen won drie van de vorige zes confrontaties, AZ twee. In eigen huis waren de Friezen wel dominant met vijf zeges uit zes en een nederlaag. Het totale doelsaldo over die duels in het Abe Lenstra Stadion is 19-11.

Het is bij elke wedstrijd normaal dat een ploeg diverse krachten mist door kaarten en pijntjes. Maar bij Heerenveen ontbreekt er deze zondag een opmerkelijk figuur: de trainer. Jurgen Streppel heeft van de KNVB een schorsing gekregen vanwege commentaar op de arbitrage. Hij zal op de tribune moeten zitten, waar hij gezelschap kan krijgen van aanvaller Sam Larsson (geschorst).

Martin Ødegaard – trots van Friesland

Bij Heerenveen is het wachten op iets speciaals van Martin Ødegaard. De achttienjarige Noor is gehuurd van Real Madrid en heeft inmiddels een volledige bekerwedstrijd en eredivisiewedstrijd gespeeld. Plots kent Noorwegen Friesland en de plaatselijke voetbaltrots, want duels van Heerenveen komen nu op de Noorse tv.

Heerenveen heeft een roemrijke traditie van jonge Scandinaviërs opsporen en opleiden. De eerdergenoemde Larsson is momenteel de sterspeler en staat al op zeven goals en acht assists.

Wedden op Heerenveen – AZ

De thuisploeg is favoriet en staat op 2.30, gelijkspel staat op 3.50 en winst AZ op 2.90. In zeven van de acht vorige onderlinge ontmoetingen vielen er minstens drie goals. Duels van AZ leveren tot nu toe gemiddeld 1,71 goals op, van Heerenveen 1,76. Dat zijn na Ajax en Feyenoord de hoogste scores. Daarom tippen we de over 2,5 goals weddenschap op 1.61 bij bookmaker 888Sport.

Back To Top