Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Heerenveen - Ajax: doelsaldo Getty

Eredivisie: sc Heerenveen – Ajax. Vanavond om 20:45 uur ontvangt Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion de nummer twee Ajax. De gasten hebben evenveel verliespunten als titelhouder PSV maar beschikken wel over een iets beter doelsaldo. sc Heerenveen staat twaalfde en maakt slechts een kleine kans op kwalificatie voor de Europa League.

PSV wint van Vitesse -uitslag 2-0

Dinsdag won PSV thuis van Vitesse met 2-0, waardoor de Brabanders weer over Ajax heen wipten in de Eredivisie. Ajax kan na woensdagavond zich weer koploper noemen. Dan zijn er dus wel drie punten vereist. PSV heeft nu een doelsaldo van plus vijftig, Ajax staat op plus 54.

Uit de vorige zes speelronden heeft Ajax veertien punten gepakt. sc Heerenveen zwalkt richting het einde van het seizoen en haalde in diezelfde periode acht puntjes. Ook thuis wil het niet zo lopen bij de Friese club, met zeven punten uit de laatste zes duels in Heerenveen. Ajax heeft in zijn zes vorige trips in de competitie alleen punten laten liggen bij Roda JC (2-2).

Kenny Tete en Viktor Fischer

Bij Heerenveen zullen Simon Thern en Pele van Anholt niet op het gras verschijnen. Frank de Boer, trainer van Ajax, beschikt niet over Jairo Riedewald. Kenny Tete, die elf duels langs de lijn stond, is weer speelklaar. Daarnaast is Viktor Fischer weer overgeheveld van Jong Ajax naar het eerste van de Godenzonen. De Deen werd om disciplinaire redenen afgelopen weekend buiten de selectie gehouden.

Wie denkt dat De Boer na de 2-2 tegen FC Utrecht van afgelopen weekend, waardoor PSV langszij kwam, stijf staat van de stress, kent de Noord-Hollander duidelijk niet. Nonchalant als altijd beantwoorde hij de vragen van de pers. Hoe hij deze zenuwslopende slotweken beleeft? “Dit zijn wel de mooiste weken”, zegt hij genietend. Hij beseft dat het doelsaldo nog wel wat opgekrikt mag worden. “We hopen altijd met veel doelpunten verschil te winnen, of dat nu de eerste of laatste wedstrijd van het seizoen is. Alleen nu kan het doorslaggevend zijn.”

Ajax dik favoriet

De 72-jarige Foppe de Haan, dit seizoen als interimmer weer teruggekeerd bij Heerenveen, wil van zijn mannen zien dat ze zonder angst spelen. “Winnen is een heidens karwei, Ajax houdt vaak de nul en pikt altijd een goaltje mee”, aldus De Haan. “Ajax speelt in uitwedstrijden ook behoudender dan vroeger, veel meer op resultaat.”

In de vorige drie onderlinge duels maakte Ajax minstens vier goals en heeft al dertien keer na elkaar (in alle competities) niet verloren van Heerenveen. Daarnaast is Ajax al vijftien speelrondes op rij zonder nederlaag.
Winst van Ajax staat bij de bookies op 1.55. Een einduitslag van 0-2 noteert 9.50, 3-1 12.00 en 1-1 staat op 8.50. In totaal zijn er bijna 170 weddenschappen voor deze wedstrijd beschikbaar.

Back To Top