Ga naar hoofdinhoud
FC Groningen - Willem II voorspellingen Getty

FC Groningen – Willem II. Vandaag, vrijdag 17 augustus om 20:00 uur, ontvangt FC Groningen in de tweede speelronde van de Eredivisie Willem II. Beide teams openden hun campagne met een nederlaag en gaan dus op zoek naar de eerste punten van het prille seizoen.

Eerder dit jaar sloten de clubs de competitie af als nummers twaalf en dertien, waarbij de Tilburgers slechts een punt minder behaalden dan de noorderlingen. Het doelsaldo kwam bij Willem II uit op min dertien terwijl Groningen het precies neutraal (nul) wisten te houden. FC Groningen won zeven van de zeventien thuisduels en verloor er drie. Willem II won slechts vier van de uitduels en verloor er tien.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

FC Groningen – Willem II

Wat totale marktwaarde van de spelers betreft mogen de teams hopen solide in de middenmoot terecht te komen. Groningen staat op dat lijstje achtste en Willem II twaalfde. Wat eredivisie-ervaring betreft moeten deze twee veel meer concurrenten voor laten gaan. Bij Willem II hebben de spelers gemiddeld nog geen 23 eredivisieduels in de benen.

Aan beide kanten zal de trainer vermoedelijk kiezen voor een 4-2-3-1 formatie. De gemiddelde leeftijd van de verwachte basiself ligt bij alle twee net boven de 23 jaar maar FC Groningen heeft wel wat meer lengte in de ploeg, niet onbelangrijk als het meer op strijdlust aan gaat komen dan technische hoogstandjes. Er zijn geen noemenswaardige absenten bij beide clubs.

Aras Özbiliz terug in Eredivisie

Wel presenteert Willem II wellicht de twee aankopen van deze week. Aras Özbiliz wordt gehuurd van Besiktas en de Turk kent zijn weg in het Nederlandse voetbal wel, want hij is opgeleid bij Ajax en maakte daar ook zijn profdebuut. Ook is aanvaller Donis Avdijaj donderdag overgenomen van Schalke. Hij speelde zich vorig jaar in de kijker toen hij werd gehuurd door Roda JC.

De helft van de zes laatste ontmoetingen eindigde onbeslist en Willem II won in die periode tweemaal. In het Hitachi Capital Mobility Stadion won Groningen drie van de zes vorige bezoekjes van Willem II en verloor het een keer, met een totaal doelsaldo van 12-5.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? Groningen staat voor de winst op 1.83, gelijkspel levert 3.65 x je inleg op en winst Willem II noteert 4.10. De Tilburgers voelden goed aan dat de selectie wel wat zwaarder geschut kon gebruiken maar of de aanwinsten al meedoen is dubieus – en zeker is dat ze natuurlijk nog niet echt in het team zijn geïntegreerd. Gevoegd bij de matige uit-resultaten van Willem II vorig jaar in de Eredivisie en algemener tegen Groningen tippen we dat de thuisploeg minstens twee keer scoort @1.73 bij bookmaker Mr Green.

Eredivisie Nieuws

Back To Top