Ga naar hoofdinhoud
FC Groningen - AZ

Zondag 27 augustus om 16:45 uur spelen Groningen en Utrecht tegen elkaar in de derde speelronde van de Eredivisie. De noorderlingen wachten nog op hun eerste zege, Utrecht knalde uit de startblokken en heeft al zes punten binnen. Wel moesten de Domstedelingen donderdag nog op reis naar Rusland om in de Europa League te spelen tegen Zenit.

FC Utrecht is goalgetter Sébastien Haller kwijtgeraakt. Het was onvermijdelijk dat de Fransman het hogerop zou zoeken, in dit geval de Duitse Bundesliga. Maar een nieuwe scherpschutter heeft zich al aangediend: Cyriel Dessers.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Cyriel Dessers

De 22-jarige Belg met Nigeriaanse roots deed het vorig jaar goed bij NAC en trekt de lijn nu door met drie goals uit 148 minuten competitievoetbal. En FC Utrecht is er ook niet zwakker op geworden met de komst van Zakaria Labyad en Urby Emanuelson, beide spelers die na niet heel geslaagde buitenlandse avonturen terugkeren naar de Eredivisie.

FC Groningen tegen FC Utrecht

Beide trainers, Ernest Faber bij Groningen en Erik ten Hag bij Utrecht, hanteren een 4-4-2 formatie. Toch zitten er wat verschillen in de manier waarop de linies werken. Bij FC Groningen mogen de verdedigende backs bij balbezit opstomen en komen de buitenste middenvelders naar binnen om ruimte te maken. En bij balverlies kruipen de twee achterste linies dicht op elkaar.

Utrecht doet het iets anders en schuift bij balbezit de rechtsback door om een ruit op het middenveld te vormen. De doorgeschoven back neemt vervolgens ook de plek in van de rechtshalf als hij nog verder naar voren gaat. De twee aanvallers zijn zeer beweeglijk en trachten hun bewakers te verrassen door van binnen naar buiten en terug te rennen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Eredivisie

Winnaars Eredivisie voorspellen? Van de vorige zes onderlinge wedstrijden won Utrecht er vijf en verloor het er eentje. Het doelsaldo van die reeks is 16-11 in Utrechts voordeel. Ook thuis heeft FC Groningen het de laatste jaren lastig met maar twee zeges, een gelijkspel en drie nederlagen (doelsaldo 8-11).

Groningen staat voor winst op 2.60, gelijkspel noteert 3.45 en Utrecht heeft een quotering van 2.55 bij bookmaker Mr Green. Utrecht heeft in korte tijd veel kilometers moeten maken en zal moeite hebben om zo intensief te spelen als Ter Hags tactiek vereist. We tippen dat beide teams scoren op @1.54. Cyriel Dessers maakt overigens een grote kans om topscorer van de Eredivsie te worden en noteert lekker bij de bookies: 4.00.

Back To Top