Ga naar hoofdinhoud
Ajax - FC Groningen Eredivisie: minstens vier doelpunten

Eredivisie. Zaterdag om 18:30 uur zitten de spelers van FC Groningen en Heracles niet aan het avondmaal maar staan ze op het gras van het NoordLease Stadion voor de twintigste speelronde van de Nederlandse competitie. De thuisploeg staat dertiende in de Eredivisie met 21 punten, de gasten staan een plekje hoger met een punt meer.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Groningen – Heracles

Woensdag maakte de club bekend dat trainer Ernest Faber na dit seizoen afzwaait en dat assistent-coach Marcel Groninger ook opkrast. Faber is aan zijn tweede seizoen bij de noorderlingen bezig en de eerste competitiehelft was erg onbevredigend. Hij loodste de club vorig seizoen naar plek acht, maar dat lijkt er ditmaal niet in te zitten.

Alhoewel? Als dit weekend VVV gelijk speelt en Excelsior plus Heerenveen verliezen, dan heeft Groningen aan een zege genoeg om naar plek negen te klimmen.

Qua doelsaldo hoort Groningen ook niet thuis in de achterhoede van de middenmoot. Momenteel staat de club op precies nul, en dat is het zevende beste saldo van de Eredivisie. Heracles staat op min twaalf. Beide teams zijn even vaak op een 1-0 achterstand (twaalf keer) en op een 1-0 voorsprong (zeven) gekomen. Maar ook als je hier inzoomt zijn de cijfers wat rooskleuriger bij FC Groningen, dat drie van zijn vijf overwinningen met meer dan een goal verschil behaalde. Heracles won vijf van de zes keer met maar een goal verschil.

Groningen meer steady

Bij de nederlagen doemt hetzelfde beeld op. De Tukkers leden zes van hun negen nederlagen met twee of meer goals verschil, Groningen maar drie van de acht (en nooit meer dan twee verschil, terwijl Heracles driemaal met drie of meer goals verschil verloor).

Kortom, Groningen oogt ondanks dat luttele verschil op de ranglijst meer steady dan Heracles. Bovendien heeft Heracles uit de negen eerdere uitwedstrijden slechts twee punten gehaald. En Groningen won drie van de laatste zes ontmoetingen met de aanstaande opponent en verloor er twee. Thuis won Groningen vijf van de zes vorige bezoekjes van de vereniging uit Almelo (eenmaal gelijk, totale saldo 12-4).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Groningen – Heracles

Wedden op Eredivisie. Winst FC Groningen staat op 1.78, gelijkspel op 3.75 en winst Heracles op 4.30. We tippen winst van Groningen en om het interessanter te maken kan je inzetten op een zege met twee of meer goals verschil. De -1,5 goals handicap op Groningen noteert een riante 3.15.

Back To Top