Ga naar hoofdinhoud
NEC - SC Cambuur Eredivisie vandaag

Zondag 11 november om 12:15 uur speelt FC Groningen – sc Heerenveen. De gastheren wisten vorig weekend eindelijk een wedstrijd te winnen maar bevinden zichzelf nog steeds op de bodem van de ranglijst. Heerenveen staat op plek negen, een grauwe plaats, maar is week in week uit betrokken bij fleurige wedstrijden met zeer veel goals.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

SC Heerenveen overschat zichzelf

Er gaat iets gruwelijk mis bij sc Heerenveen. Want hoe kan het dat de Friese club momenteel zelfs meer tegengoals heeft gekregen dan FC Groningen, De Graafschap en Willem II? Bij het beschrijven van de spelopvatting van Heerenveen ontkom je niet aan termen als ‘naïef’, te open en vol zelfoverschatting van de eigen mogelijkheden.

Trainer Jan Olde Riekerink denkt, hoopt en droomt wellicht dat zijn mannen per match negentig minuten lang kunnen aanvallen en daarbij weinig balverlies zullen lijden, maar de realiteit is anders. Al vroeg genoeg in de aanvalsplannen gaat van alles mis, zodat het Heerenveen niet eens lukt om consistent de bal in de gevarenzone van de tegenstander te krijgen. SC Heerenveen heeft in 26 procent van de matches tot nu toe balbezit in de final third van de opponent (het strafschopgebied en omstreken). Er zijn tien ploegen met een hoger percentage.

Trainer Olde Riekerink moet anders posteren

Heerenveen komt tot 12,3 schoten per speelronde, FC Groningen 11,9. Dat verschil is dus nihil, al is de kwaliteit van de schoten wel beter bij de Friezen: 5,3 shots zijn on target en bij de Grunnegers is dat 3,9. Toch zouden deze cijfers Olde Riekerink moeten overtuigen om zijn linies wat lager op het veld te posteren, want ze kunnen die hogere linies simpelweg niet met voldoende balbezit schragen. sc Heerenveen heeft gemiddeld 49 procent balbezit, kortom, minder dan de tegenstander. Dan is het niet zo heel slim om veel ruimte achterin open te laten.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen FC Groningen – sc Heerenveen

FC Groningen won twee van de vorige zes duels met Heerenveen en driemaal werd het gelijkspel. In het Groningen stadion wonnen beide teams twee van de laatste zes confrontaties (doelsaldo 11-12). In zes van de vorige zeven uitwedstrijden van Heerenveen vielen er minstens drie goals. In negen van de elf vorige speelronden van de ploeg kwamen beide clubs tot scoren.

Wedden op Eredivisie voetbal? Groningen staat voor winst op 2.33, gokken op gelijkspel levert 3.50 x je inzet op bij een goede voorspelling en winst van Heerenveen noteert 2.85. FC Groningen heeft na het sterke optreden tegen PSV en de zege op Excelsior weer wat vertrouwen, Heerenveen zal als vanouds als pupillen spelen. Minstens drie goals noteert 1.68 bij bookmaker Mr Green en de weddenschap ‘over 3,5 goals’ op 2.75 is ook aantrekkelijk.

Eredivisie Nieuws

Back To Top