Ga naar hoofdinhoud
Groenendijk moet ADO Den Haag in de Eredivisie houden

Eredivisie nieuws. Alfons Groenendijk is de opvolger van Zeljko Petrovic als nieuwe trainer van ADO Den Haag. De 52-jarige coach werd woensdagmiddag aangesteld en krijgt de zware taak om handhaving te realiseren met de club uit Den Haag.

De voormalig trainer van Willem II en Excelsior heeft vertrouwen in een goede afloop. ‘’Ik ben ervan overtuigd dat wij in de Eredivisie kunnen blijven, anders was ik hier niet geweest’’, aldus Groenendijk tijdens zijn presentatie. ‘’Ik weet dat het niet gemakkelijk wordt, maar daar loop ik niet van weg. We zullen er heel hard aan moeten werken, en er is niet heel veel tijd.’’

‘’Morgen heb ik de kans me aan de groep voor te stellen, waarna zaterdag alweer een wedstrijd tegen Go Ahead wacht. Dat is direct een belangrijk duel in de strijd om lijfsbehoud’’, weet Groenendijk, die als trainer nog nooit degradeerde uit de Eredivisie.

AZ verlengt met Van den Brom

Woensdagmiddag kwam ook het nieuws naar buiten dat AZ en John van den Brom langer met elkaar doorgaan. De club uit Alkmaar heeft de optie gelicht, waardoor Van den Brom nu tot de zomer van 2018 onder contract staat.

Lange tijd was het onzeker of AZ en Van den Brom langer met elkaar door zouden gaan. De prestaties vielen enigszins tegen en de trainer stond in nadrukkelijke belangstelling van Maccabi Tel Aviv. Dit heeft beide partijen er niet van weerhouden om het contract toch te verlengen.

‘’Ik ben ontzettend blij dat we met elkaar doorgaan. Tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier bij deze club’’, was de eerste reactie van de voormalig Oranje-international, die zijn trainerscarrière begon bij AGOVV Apeldoorn.

Ook technisch directeur Max Huiberts was erg tevreden met de contractverlenging. ‘’We hebben in de winter teruggekeken naar afgelopen jaar en daarna hebben we vooruit gekeken naar de toekomst. Daar hadden we tot 1 maart de tijd voor, dat is uiteindelijk iets eerder geworden. Bij ons waren er niet veel vraagtekens, we hebben er veel geloof in om met elkaar door te gaan.’’

Programma Eredivisie speelronde 22

Vrijdag 10 februari
20.00 uur: PEC Zwolle – NEC

Zaterdag 11 februari
18.30 uur: Heracles Almelo – Roda JC
19.45 uur: Go Ahead Eagles – ADO Den Haag
19.45 uur: Feyenoord – FC Groningen
20.45 uur: Vitesse – Willem II

Zondag 12 februari
12.30 uur: Excelsior – FC Twente
14.30 uur: Ajax – Sparta
14.30 uur: sc Heerenveen – AZ
16.45 uur: PSV – FC Utrecht

Wedden op Eredivisie

Wedden op Eredivisie. Groenendijk debuteert aanstaande zaterdag als trainer van ADO Den Haag. Bookmaker 888Sport heeft de club uit Den Haag echter niet aangewezen als favoriet @3.20. Deze rol is weggelegd voor hekkensluiter ‘Kowet’ @2.20. Het AZ @2.95 van Van den Brom wacht een zware uitwedstrijd tegen sc Heerenveen @2.30. Van Ajax @1.15, Feyenoord @1.24 en PSV @1.28 wordt verwacht dat zij een gemakkelijke wedstrijd tegemoet gaan.

Back To Top