Ga naar hoofdinhoud
NAC Breda – PSV Eredivisie weddenschappen goksites VI Images

Eredivisie NAC Breda – PSV. Twee van de drie Brabantse clubs treffen elkaar dit weekend. Bij NAC Breda zal het een paar niveaus beter moeten om PSV überhaupt een beetje tegen te houden.

De transferperiode duurt nog bijna twee weken en fans van PSV zullen waarschijnlijk hopen dat technisch directeur Marcel Brands nog een keer toeslaat.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

NAC – PSV Eredivisie

De derde huurperiode van Marco van Ginkel en de aankoop van Hirving Lozano en Derrick Luckassen waren mooi, maar Brands en trainer Phillip Cocu weten ook dat ze meer kwaliteit hebben zien vertrekken.

Het Mexicaanse topduo Andrés Guardado en Héctor Moreno zocht hun heil in respectievelijk Spanje en Italië, Davy Pröpper vertrok naar de Premier League en Jetro Willems gaat het proberen in de Bundesliga. Bovendien is Siem de Jong weer terug naar Newcastle United. Het gebrek aan kwaliteit werd pijnlijk duidelijk in de play-offs voor de Europa League tegen het onbekende NK Osijek: PSV verloor tweemaal met 1-0.

Hirving Lozano redelijk bij PSV

Tegen AZ ging het dan ook allesbehalve soepel bij PSV. Opvallend was zelfs dat verdediger Joshua Brenet, al jaren bij PSV, na een half uur gewisseld werd door Cocu omdat hij zo tegenviel.

Aankoop Hirving Lozano scoorde weliswaar bij zijn debuut en speelde zeer redelijk, maar verzuimde ook een keer om Van Ginkel vrij voor het doel te zetten. Door goals van Pereiro en Van Ginkel stapte PSV in elk geval als winnaar van het veld.

NAC ideale tegenstander PSV

Over iets minder dan een maand staat het eerste topduel voor de deur van PSV. Op 17 september speelt het thuis tegen regerend kampioen Feyenoord. Buiten de mogelijke kwaliteitsimpulsen van transfers kan PSV in elk geval aan het zelfvertrouwen werken tot die tijd. De eerste van drie ‘kleinere’ tegenstanders tot het duel met Feyenoord is NAC Breda.

De ploeg van de enige buitenlandse trainer in de Eredivisie, de Belg Stijn Vreven, begon ronduit belabberd aan zijn rentree in de Eredivisie na twee jaar Jupiler League. Uit tegen Vitesse stond na een half uur al een 3-0 tussenstand op het scorebord. In de tweede helft behield NAC enigszins zijn trots door het einde te halen met 4-1. Maar het was zeker een lesje in nederigheid, erkent ook Vreven.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

NAC geen degradatiekandidaat

“Nu beseft iedereen dat we in de Eredivisie spelen. We zijn afgetroefd. We weten nu welke intensiteit, volwassenheid en kwaliteit nodig zijn op het hoogste niveau. We hebben in de wedstrijd tegen Vitesse meer geleerd dan in het volledige afgelopen seizoen in de Jupiler League.”

Toch ziet Vreven zijn ploeg niet als degradatiekandidaat. “Met NAC heb ik de ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen. Gewoon de degradatie vermijden, dat noem ik geen ambitie. We zullen onze huid duur verkopen en dan volgen de resultaten zeker.”

Weddenschap NAC Breda – PSV

‘De huid duur verkopen’ is een mooi voetbalcliché, maar dan is PSV ook een goede jager. De Eindhovenaren zijn bij bookmaker Mr Green met 1.32 op winst dik favoriet. Een gelijkspel zou voor NAC al een stunt zijn, gezien de odds van 5.30. Winst van NAC noteert 8.30. Interessanter vind ik de 2.16 op minimaal vier goals in Breda zondag. Lees: wedden Eredivisie.

Back To Top