Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws Ajax, PSV, Feyenoord

Peter Bosz is meer dan tevreden over wat zijn Ajax in de Eredivisie winterstop laat zien. Vooral de 5-1 zege op RB Leipzig doet de trainer stralen. “Bizar goed”, zo luidt zijn oordeel.

De match tegen RB Leipzig, dit seizoen de grote verrassing van de Duitse Bundesliga, was overigens de tweede oefenpartij van het afgelopen weekend.

Ajax presteert in winterstop

Alhoewel, de eerdere match tegen Excelsior werd gespeeld door een geheel ander Ajax. Bosz zette mannen in het veld die in de eerste helft van de Eredivisie weinig speeltijd hadden gekregen. Je zou zeggen dat ze dan nu het ongelijk van de trainer aan konden tonen. Dat lukte niet: Excelsior won met 3-1.

Daarna lieten de grote mannen van Ajax dus zien hoe het wel moet. Mede dankzij drie treffers van Amin Younes werden de Duitsers opgerold. Younes kwam in de competitie nog niet tot scoren. Zo vaak probeerde hij echter wel het net te vinden, dat hij bovenaan een lijstje stond met “meeste doelpogingen zonder treffer”.

 

Bosz kon niet anders dan beamen dat het optreden tegen de nummer twee van Duitsland hem was bevallen. Maar een enorme verrassing? Nee, dat ook weer niet. “Deze wedstrijd is nog maar eens de bevestiging dat we op de goede weg zijn, dat het vertrouwen op basis van de eerste seizoenshelft aanwezig is”, aldus Bosz.

PEC Zwolle – Ajax

Komende zondag om 14:30 uur hervat Ajax de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Richedly Bazoer en Nemanja Gudelj zullen niet meer in en uit de Ajaxbus stappen. De eerste is verkocht aan Wolfsburg, de tweede aan Tianjin in China. Inkomende transfers zijn er niet.

Wel zal er een nieuw, langer contract worden aangeboden aan doelman André Onana. De sluitpost uit Kameroen wordt beloond voor zijn solide optredens en misschien ook wel voor zijn verzet tegen de nationale bond van zijn land, die aandrong op zijn deelname aan de Africa Cup.

Wedden op Ajax

Ajax staat op 1.42 bij bookmaker 888Sport voor de match tegen PEC Zwolle. De thuisploeg noteert 7.50 op een zege en de quotering voor gelijkspel is 4.50. Odds voor het kampioenschap Godenzonen @3.00. Lees ook: gokken op Eredivisie.

Back To Top