Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen Eredivisie Feyenoord - Sparta: vechten tegen nacompetitie Getty

Zondag om 14:30 uur trappen Go Ahead Eagles en Sparta af voor de laatste speelronde in de Eredivisie. Voor de Eagles wordt het sowieso de laatste eredivisiewedstrijd voor onbepaalde tijd, want de Deventenaren degraderen naar de Jupiler League.

Nummer vijftien Sparta zou nummer veertien Roda JC nog in kunnen halen en dus de nacompetitie ontlopen, maar heeft dan wel drie punten nodig plus puntverlies van Roda.

Go Ahead Eagles – Sparta

De thuisploeg maakt zijn status als hekkensluiter helemaal waar en loopt week in week uit kansloze nederlagen op. De vorige zes speelronden genereerden voor de Eagles slechts drie punten, terwijl er tegenover de vijf gemaakte goals liefst 22 tegentreffers staan. Sinds de degradatie een feit is, laten de spelers overduidelijk het geknakte hoofd hangen, want over het hele seizoen gemeten is het gemiddelde doelsaldo per wedstrijd min een. Dat is in de vorige weken dus ontspoord tot min drie.

Niet dat Sparta in dezelfde periode nou zoveel meer indruk maakte. De Rotterdammers hebben namelijk ook maar drie punten behaald en dat gebeurde afgelopen weekend, thuis tegen Sparta. Daarvoor vonden er dus vijf dompers op rij plaats, terwijl concurrenten Roda en vooral ADO Den Haag vrolijk punten bleven pakken. Uit gaat het momenteel ook niet best met maar drie punten uit de laatste zes trips (winst op NEC) en over die periode een saldo van min twaalf goals.

Sparta grote favoriet tegen Go Ahead

In de gezamenlijke clashes was Sparta in de afgelopen jaren sterker, met vier zeges uit de laatste zes versus twee nederlagen. Over die zes partijen is het doelsaldo zeven tegen veertien in Spartaans voordeel. In Deventer was Go Ahead ook niet veilig voor Sparta, dat eveneens vier van die zes recente partijen won. Wel wonnen de Eagles de twee laatste thuiswedstrijden tegen Sparta, terwijl die andere vier door alle promoties en degradaties van dit tweetal al een poos geleden plaatsvonden.

Wedden op Go Ahead Eagles – Sparta

Het heeft er alle schijn van dat Go Ahead er met de pet naar gooit. De club verloor negen van zijn tien laatste thuiswedstrijden. De laatste zes thuisduels leverden telkens minstens drie goals op (in totaal). Sparta staat op @1.84 voor winst bij bookmaker 888Sport, gelijkspel op @3.65 en Go Ahead op @4.00. We tippen winst voor Sparta en ook meer dan 2,5 goals op @1.62. Lees meer: Eredivisie voorspellen.

Back To Top