Ga naar hoofdinhoud
Willem II - Go Ahead Eagles

Zondag om 14:30 uur spelt Go Ahead Eagles thuis tegen PEC Zwolle. De thuisploeg staat na 26 duels stijf onderaan de Eredivisie, de gasten zullen ook niet zo tevreden zijn over de huidige dertiende plek.

De promotie van Go Ahead uit de Jupiler League was een klein wondertje. De club uit Deventer eindigde vorig seizoen slechts als zesde en rekende in de play-offs vervolgens af met VVV en De Graafschap. Dat was toch al een gek seizoen, want op basis van het fair play klassement mocht De Trots aan de IJssel uitkomen in de Europa League. En zo gek doen de Eagles het eigenlijk niet, want nummer vijftien Excelsior heeft op dit moment slechts drie punten meer. Overleven is zeker nog mogelijk.

Go Ahead Eagles – PEC Zwolle

Voor PEC Zwolle zou degraderen een verschrikking zijn. De Zwollenaren bouwden juist de afgelopen jaren geleidelijk aan de statuur, mogelijkheden en resultaten van de club. De begroting nam al vijf jaar op rij toe en de laatste twee Eredivisie seizoenen werden besloten op plek zes en acht; de beste eindrangschikkingen in de clubgeschiedenis. Maar nu moet nog worden gestreden om niet in de degradatiezone te belanden. Roda JC, de nummer zestien, heeft vier punten minder dan PEC.

Beide ploegen hebben zich schijnbaar in vorm gespeeld om er nog een eindsprintje uit te gooien. Go Ahead behaalde in de vorige zes speelronden van de Eredivisie zeven punten, wat qua aantal punten per duel beter is dan het algehele gemiddelde, terwijl PEC in die periode zelfs tien punten haalde. Go Ahead Eagles is ook thuis de slechtst presterende ploeg met dertien punten uit dertien duels, PEC haalde uit dertien uitwedstrijden twaalf punten.

Onderlinge resultaten

Beide ploegen wonnen de helft van de laatste zes onderlinge confrontaties. Ook in Deventer trad die verdeling op, met als totale doelsaldo 11-10 in het voordeel van de Eagles. Het aantal gele kaarten was in de laatste zes ontmoetingen niet bijzonder, wat aangeeft dat het er bij deze heuse IJsselderby best gemoedelijk aan toe gaat.

Alhoewel: toen PEC eind oktober 2016 thuis met 3-1 won van de Eagles, maakten de Zwollenaren twintig overtredingen. Dat is het hoogste aantal overtredingen in welk eredivisieduel van dit seizoen dan ook.

Wedden op Go Ahead – PEC Zwolle

Winst van Go Ahead Eagles noteert bij 888Sport @2.75, gelijkspel @3.45 en winst van PEC Zwolle @2.45. We tippen dat beide ploegen gaan scoren, op @1.64. Lees ook: voorspellingen Eredivisie.

Back To Top