Ga naar hoofdinhoud
Go Ahead Eagles – ADO Den Haag: eerste ADO wedstrijd voor Groenendijk

Go Ahead Eagles – ADO Den Haag. Zaterdag om 19:45 uur spelt Go Ahead Eagles in Deventer tegen ADO Den Haag. Het is een echt staartduel, want de thuisploeg staat na 21 speelronden laatste en ADO doet het niet veel beter op plek zestien. Bovendien zit er tussen deze club maar één punt.

De Eagles staan niet onverwachts in de degradatiezone. Voor ADO is het wel een shockerend seizoen, want naast de sportieve sores waren er dit seizoen vooral ook de nodige bestuurlijke problemen. Maar na ingrijpen van een rechter is de brand nu een beetje geblust, de Chinese eigenaar op een zijspoor gezet en de rust teruggekeerd. Maar de punten gaan nog steeds niet de Haagse kant op, want de laatste zes speelronden leverden er maar drie op. Go Ahead pakte er in die periode vijf.

Go Ahead Eagles – ADO Den Haag

Eagles-trainer Hans de Koning doet het zonder Darren Maatsen (schorsing) en de geblesseerden Chris David, Lars Lambooij en Tom Daemen. Alfons Groenendijk moet ook een paar man missen, te weten Kevin Jansen, Gervane Kastaneer en Aaron Meijers.

De clubs hielden elkaar de afgelopen seizoenen aardig in balans. De Eagles wonnen twee van de laatste zes onderlinge clashes, ADO drie. Thuis is het net andersom en wist Go Ahead de helft van de laatste zes bezoekjes uit de Hofstad te besluiten met drie punten. Dat is inclusief duels in de KNVB Beker en Jupiler League. Beperken we ons tot onderlinge duels in de eredivisie, dan ziet het er heel anders uit: Go Ahead is dan twaalf keer op rij ongeslagen tegen ADO.

Dit wordt voor de gasten de eerste wedstrijd na het ontslag van Zeljko Petrovic. Hij is dit seizoen de eerste Eredivisie-trainer die de laan wordt uitgestuurd. Hij begon nog beresterk aan de jaargang, maar de plek op de ranglijst en vier nederlagen op rij waren voor de directie iets te veel van het goede. De directeur merkt nog wel op dat Petrovis “een tijdlang met een smalle selectie heeft moeten werken en veel pech had met blessures”, maar kennelijk gold dat niet als verzachtende omstandigheden.

Wedden op Go Ahead Eagles – ADO Den Haag

Go Ahead Eagles staat op 2.20 bij 888sport, gelijkspel op 3.35 en ADO Den Haag op 3.20. In een degradatieduel, met lekke defensies, kan het bijna niet anders dat er veel goals vallen. De over 2,5 goals bet noteert 2.02.

Back To Top