Ga naar hoofdinhoud
Geldzorgen Vitesse Eredivisie voorspellingen bookmakers Getty

Vitesse staat momenteel derde in de Eredivisie en dat geeft fans van de Gelderse club een lach op het gezicht. Minder vrolijkmakend is het financiële nieuws dat donderdag naar buiten kwam: Vitesse heeft vorig seizoen dik tien miljoen verlies gedraaid.

Niet dat nu meteen de pleuris en paniek uitbreken in Arnhem. De reserves bedragen nog dik zestien miljoen euro, dus ook de toiletdame hoeft niet meteen te vrezen voor haar job. Bovendien lijkt de kans groot dat het Eredivisie seizoen 2017-2018 rooskleurige cijfers gaat opleveren. Want de winst van de KNVB Beker, de deelname aan de Europa League en enkele transferopbrengsten worden pas in de cijfers van het huidige seizoen verrekend.

Programma Vitesse 2017 – 2018

Geldzorgen Vitesse

Deze zomer heeft de Parel van Gelderland meer geld ontvangen aan transfers dan besteed. Zo werd Yuning Zhang voor liefst 7,2 miljoen euro verpatst aan West Brom. De twintigjarige Chinees kwam in twee jaar tijd 24 keer uit voor ‘Vites’ en maakte in Engelse ogen kennelijk zoveel indruk dat hij meer heeft gekost dan Robin van Persie destijds toen hij naar Arsenal vertrok.
Maar kennelijk maakte hij weer niet indruk genoeg om een eerlijke kans te krijgen, want West Brom stuurde hem gelijk op huurbasis naar Werder Bremen.

Transfer Milot Rashica

Ondertussen luidt Vitesse-trainer Henk Fraser de noodklok over het bijeenhouden van de spelersgroep. Hij doelt met name op Milot Rashica, de 21-jarige rechtsbuiten van Kosovaarse annex Albanese afkomst. “Je moet ook realistisch zijn: op termijn is het zo dat goede spelers de club, het land verlaten”, zegt Fraser. “Rashica droomt van de stap naar het buitenland. Maar hij is wel zo’n man van ‘ik wil het eerst hier laten zien'”.

Het is geen toeval dat de trainer hem er uit pikt. Vitesse wordt gedragen door wat oudere spelers als Alexande Buttner (28), Tim Matavz (28) en natuurlijk Guram Kashia (30). Van de jongere gasten is hij de absolute blikvangers. Volgens de site Transfermarkt is hij de waardevolste speler van de club met een geschatte waarde van 3,5 miljoen. Hem in de winterstop verkopen zou wel eens net het verschil kunnen maken tussen weer verlies draaien of een plusje pakken.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Eredivisie? Bij de goksites staan altijd leuke Eredivisie weddenschappen klaar. Een interessante is of Vitesse hoger gaat eindigen dan AZ. Denk je van wel, pak dan de 1.65, denk je van niet, dan de 2.10.

Back To Top