Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Frenkie de Jong vaste waarde Ajax en Nederlands elftal Getty

Frenkie dit, Frenkie dat. Je zou met alle heisa rondom Frenkie de Jong denken dat de Ajacied afgelopen zondag Oranje langs wereldkampioen Frankrijk heeft geschoten. Maar nee, Nederland verloor toch echt met 2-1 van Les Blues en staat in de Nations League op nul punten. Toch is het terecht om de 21-jarige De Jong als (eenzaam) lichtpuntje te zien.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Basisspeler Ajax werkt zich op bij Oranje

Op 12 mei werd Frenkie de Jong 21 jaar, een leeftijd waarop hij strikt genomen niet meer speelgerechtigd is voor Jong Oranje (al ligt de grens qua geboortedatum wat complexer).

Het plakkertje ‘talent’ kan er dus wel vanaf voor de creatieve middenvelder die ook in de verdediging uit de voeten kan. Inmiddels is hij een basisspeler bij Ajax en heeft hij in zijn loopbaan 32 eredivisiewedstrijden in de benen.

Frenkie de Jong i.p.v. Kevin Strootman

Voorspellingen Ajax Frenkie de Jong Nederlands elftal GettyWaar Kevin Strootman keer op keer faalt als hij het shirt van Oranje draagt, leek De Jong bij zijn eerste twee optredens in het Nederlands elftal zich meteen voor de komende tijd in de basis te spelen.

Bondscoach Ronald Koeman was tevreden: “Zijn flair is een enorme kwaliteit. Ik heb genoten van zijn spel.” En voor Strootman ziet het er niet gunstig uit: “Ik heb heel veel goede middenvelders. De ontwikkeling van Frenkie de Jong gaat dermate hard dat hij de voorkeur krijgt.”

Nederlands elftal onvoldoende

Terwijl de meeste Nederlandse media een oogje toeknepen en vooral zochten naar bemoedigende ontwikkelingen in het spel van Nederland, had de Franse sportkrant L’Equipe weinig complimenten over voor ons. Alle Oranjeklanten kregen van de journalisten een onvoldoende, op eentje na: Frenkie de Jong. Al was dat wel een zuinig zesje.

Wijnaldum vol lof

Gigi Wijnaldum stak ook de loftrompet. “Frenkie maakt het makkelijker voor ons door de manier waarop hij voetbalt. Hij speelt gedurfd”, zo begint de speler van Liverpool. “Frenkie kan een mannetje achterin uitspelen, waardoor andere jongens tussen de linies vrijkomen. “Zijn manier van voetballen past heel goed bij ons spel.”

Frenkie de Jong spil van Oranje

De Telegraaf verwacht dat De Jong steeds meer een spil van het nieuwe Oranje zal worden. “Waar zijn ploeggenoten het hol van de (andere) leeuw met strakke koppies betraden, was De Jong een en al ontspanning”, zo luidt de analyse. “De contouren van het nieuwe Oranje worden steeds iets beter zichtbaar.”

En nu? Gewoon komende zaterdag om 20:45 uur aan de aftrap staan, thuis tegen FC Groningen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie Ajax – Groningen? We tippen de weddenschap dat ‘beide teams scoren’ voor 1.85 x je inleg bij een juiste voorspelling. De ‘under 3,5’ goals voor voor 2.02 x je inleg is eveneens aantrekkelijk. Je wint die weddenschap bij 0, 1, 2 of 3 goals in de wedstrijd.

Back To Top