Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Fortuna Sittard - PEC Zwolle: promovendus presteert beter in Eredivisie | Getty

Eredivisie | Zondag 4 november om 14:30 uur treedt Fortuna in Sittard aan tegen PEC Zwolle. Voor beide ploegen breekt een fase aan waarin ze gaan vastklampen aan de lagere middenmoot of afzakken naar gevaarlijk terrein. De Limburgers staan na tien speelronden veertiende met tien punten, de Overijsselse club staat twaalfde met elf punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Subtop PEC Zwolle haalbare kaart?

PEC Zwolle begon met grote ambities aan het seizoen. De club wil structureel tot de subtop behoren, dus zo ongeveer de top zes, maar zoals wel vaker in de sport en in het leven bleek er een niet te overbruggen gat te zitten tussen willen en kunnen. De eerste drie speelronden gingen verloren en daarna is het PEC Zwolle nog niet gelukt om twee keer op rij te winnen. Vooral thuis is het doffe ellende met maar vier punten uit vijf optredens – een mager rendement waarmee je het nooit tot de subtop gaat schoppen.

Voor de Zwollenaren is het nu een kwestie van mouwen opstropen, het hoofd uit de subtopwolken halen en eerst maar eens zorgen dat er een ferme afstand wordt genomen van de degradatiezone.

Fortuna Sittard presteert beter

Bij Fortuna, gepromoveerd uit de Jupiler League, was dat al aan het begin van het seizoen het motto. De Limburgers hebben tweemaal gewonnen, nuttige zeges op de directe concurrenten NAC en De Graafschap, en weten met een doelsaldo van 18-21 de schade tegen sterkere tegenstanders te beperken.

Fortuna Sittard heeft nog maar eenmaal niet gescoord, terwijl dat PEC al driemaal overkwam. Daarnaast wist Fortuna viermaal minstens drie goals in een wedstrijd te maken en kon PEC zijn fans daar nog maar driemaal op twee treffers trakteren. Zeven keer kreeg Fortuna minstens twee tegentreffers, PEC zesmaal.
Kortom: de onderliggende cijfers liggen erg dicht bij elkaar. Zeker gezien de achtergrond van Fortuna als promovendus, en de snel gestegen status van PEC in de afgelopen jaren, moet je concluderen dat Fortuna in verhouding tot zijn middelen beter presteert dan PEC.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Fortuna Sittard – PEC Zwolle voorspellen

PEC won vijf van de vorige zes clashes met Fortuna, al hebben we sinds september 2013 moeten wachten op een nieuwe uitgave van dit duel, dus die cijfers verliezen hun relevantie. PEC heeft in twaalf van de vorige veertien speelronden minstens twee tegengoals gekregen.

Wedden op Eredivisie? Ook de bookmakers hebben moeite met het aanwijzen van een favoriet. Gokken op winst Fortuna Sittard levert je 2.50 x je inleg op bij een goede voorspelling, gelijkspel noteert 3.60 en winst PEC Zwolle 2.60. Gelijkspel lijkt gezien die hoge notering dan nog de beste optie. Wil je nog een weddenschap met nog meer lef, neem dan de -1,5 goal handicap voor Fortuna op 5.20.

Back To Top