Ga naar hoofdinhoud
ADO Den Haag - PEC Zwolle: geen heldere favoriet aan te wijzen. Uitslag voorspellen bookmakers quotering | Getty

Eredivisie Fortuna Sittard – PSV. Zaterdag 18 augustus om 20:45 uur speelt promovendus Fortuna thuis tegen PSV. De Limburgers hebben een punt op zak door de 1-1 uit tegen Excelsior, landskampioen PSV had een comfortabele start van het seizoen tegen Utrecht (4-0).

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Fortuna Sittard – PSV

Het was een turbulent en merkwaardig seizoen voor Fortuna Sittard, vorig jaar in de Jupiler League. Nadat de club in 2016 slechts als veertiende was geëindigd kwam vorig seizoen de grote sprong voorwaarts en werd met de tweede plek directe promotie afgedwongen (omdat kampioen Jong Ajax niet op het hoogste niveau uit mag komen).

Wel waren er opmerkelijke schermutselingen rondom de inmiddels ontslagen trainer Sunday Oliseh, die met aantijgingen kwam over corruptie in de directietop. Voorlopig lijkt Fortuna in de daaropvolgende rechtszaak aan het langste eind te gaan trekken.

Geen Perr Schuurs meer

Een groot verlies voor Fortuna is dat de voormalige captain Perr Schuurs terug is naar Ajax. De achttienjarige werd vorig seizoen al gekocht door de Amsterdammers en mocht nog een jaartje blijven rijpen in Sittard. Veel geld voor versterkingen was er niet en de inkomende spelers betreffen vooral transfervrije gevallen, obscure lui uit achterafcompetities, teruggekeerde huurlingen en een paar talentjes uit de jeugdopleiding.

Begrijpelijkerwijs is Fortuna dan ook de selectie met het laagste aantal eredivisiewedstrijden in de benen. De 32 man hebben samen 175 keer in ’s lands hoogste competitie gespeeld, oftewel gemiddeld 5,5 per man. Niet zo gek ook, het is tenslotte zestien jaar geleden dat Fortuna te bewonderen viel in de Eredivisie.

Selectie PSV intact gebleven

PSV is vol goede moed en met een nieuwe trainer, Mark van Bommel, aan het Eredivisie seizoen 2018-2019 begonnen. Inmiddels is de transferdeadline in Engeland verstreken, en vooral daar school het gevaar wat betreft het eventuele verlies van mannen als Hirving Lozano en Steven Bergwijn. De selectie is intact en de Brabanders zijn, als we het staartje van vorig seizoen meetellen, inmiddels acht speelronden op rij ongeslagen in de competitie.

Van Bommel streeft naar wat meer balbezit en meer offensieve initiatieven dan in de jaren onder Phillip Cocu. Daar zal de spelersgroep nog aan moeten wennen en het logische gevolg is dat er achterin meer gaten ontstaan dan wellicht later in het seizoen, als de patronen ingeslepen zijn, het geval is.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie voetbal dit weekend? PSV is de grote favoriet voor de winst op 1.32, gelijkspel noteert 5.30 en winst Fortuna Sittard levert je 8.50 je inleg op. De over 2,5 goals (3 doelpunten of meer) staat op slechts 1.50 en wie wat hogers zoekt kan uitwijken naar bijvoorbeeld dat PSV zowel in rust als na afloop op winst staat. Kortom, half time/full time PSV/PSV voor de quotering van 1.87 bij bookmaker Mr Green Sport.

Back To Top