Ga naar hoofdinhoud
FIFA 18 ratings eredivisie winnaar voorspellen Getty

Op 29 september 2017 verschijnt de nieuwe versie van het voetbalspel FIFA, oftewel FIFA 18. Elk jaar leiden de ratings van spelers tot verhitte en verontwaardigde reacties. We nemen alvast een voorschot op het ongetwijfeld heftige debat met deze uitgelekte waarderingen van eredivisiespelers.

Laten we beginnen met een pijnlijke flater: in de testversie van FIFA 18 kwam Abdelhak Nouri nog voor. Oké, de Ajacied leeft na zijn hartstilstand nog en we moeten niet de hoop opgeven dat hij ooit wat meer op krachten zal komen, maar het is vrij duidelijk dat hij geen 79 voor dribbels haalt, noch een 73 voor tempo. Of het is bedoeld als eerbetoon aan ‘Appie’ of dat er gewoon iemand zit te slapen op het EA-kantoor is onduidelijk.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FIFA 18 ratings Feyenoord

De scores van spelers zijn dus opgebouwd uit diverse factoren en dat leidt tot een algemene ranking. Bij landskampioen Feyenoord is Karim El Ahmadi de beste speler met een gemiddelde van 80. Dat is geen controversiële keus, want de middenvelder werd uitgeroepen tot beste speler van de Eredivisie.

Eric Botteghin heeft eveneens een 80, terwijl hij een beetje beledigend laag cijfer krijgt voor snelheid: 34. Aanwinst Ridgeciano Haps is juist het duracelkonijntje van de selectie met een snelheid van 89.

PSV ranking

Zoals gezegd zijn er nog maar een paar rankings in de openbaarheid verschenen, en die kunnen na de release bovendien weer veranderd blijken te zijn. PSV-fans hebben momenteel maar twee uitgelekte waarderingen om over te soebatten en sikkeneuren, namelijk van Hirving Lozano en Bart Ramselaar.

De Mexicaan krijgt een wervelende 93 voor snelheid en is met 81 ook een dribbeltalent, maar zijn talent (of wil) om te verdedigen is een magere 34. Zijn gemiddelde is 78, twee puntjes meer dan Ramselaar, die het qua verdedigen (49) en fysiek (70 versus 61) wat beter doet dan zijn teamgenoot.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Ajax FIFA 2018

Wel zijn zo goed als alle Ajax spelers uitgelekt. Hakim Ziyech leidt de dans met een gemiddelde van 81, mede door een fraaie 86 voor passing. Dat is gelijk de hoogste individuele score op een deelgebied, al komt Mitchell Dijks met 82 voor fysiek in de buurt. Werkpaard Lasse Schöne zal niet zo blij zijn met zijn score voor snelheid: 50.

Wedden op Eredivisie? Een voorspelling op de echte competitie is meer dan de moeite waard! Favorieten bij de bookmakers voor de landstitel zijn: Ajax @2.25, Feyenoord @2.75 en PSV @3.25.

Back To Top