Ga naar hoofdinhoud
Ajax verslaat Feyenoord in evenwichtige Klassieker met 1-0

Vandaag om 20:00 uur speelt Feyenoord – VVV Venlo. Het is een inhaalwedstrijd nadat bij de eerste poging de stadionlichten in De Kuip uitvielen en de technici de boel niet op tijd aan de praat kregen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Strijdlust Feyenoord

Na de fraaie en onverwachte 2-1 zege op PSV afgelopen weekend kan Het Legioen weer dromen van een succesvol seizoen. Tot vorige week slaapwandelde Feyenoord door het Eredivisie seizoen heen. Stevig op plek drie, dat wel, maar met een grote achterstand op PSV en Ajax en, zo moesten ze telkens van experts vernemen, een zwaar inferieure selectie. Maar met strijdlust, zo bleek vorig weekend, kan ook dit Feyenoord boven zichzelf uitstijgen.

Feyenoord heeft de drie punten in dit inhaalduel hard nodig om het gevoel te houden dat aansluiting nog mogelijk is. Ajax staat momenteel acht punten voor, PSV tien. Dat kan dus verkleind worden naar respectievelijk vijf en acht – niet onoverkomelijk met nog twintig speelronden te gaan.
Welke mannen stappen op het veld namens de Rotterdammers? Nicolai Jørgensen, die scoorde tegen PSV, moet verstek laten gaan en ook verdediger Eric Botteghin is geblesseerd. Robin van Persie is vermoedelijk wel fit.

Danny Post gemis VVV Venlo

Bij VVV Venlo ontbreken Tristan Dekker, Danny Post, Roel Janssen en Peter van Ooijen. Van hen is Post het grootste gemis. De defensieve middenvelder vormt bij de Limburgers het slot op de deur die de laatste linie beschermt. Van alle VVV-spelers deelt hij gemiddeld per match de meeste tackles uit alsook de meeste overtredingen en balveroveringen. Kortom, een belangrijke schakel ontbreekt.

Laaien de gemoederen op in de Kuip?

Opvallend is dat VVV met een gemiddeld oudere ploeg aantreedt. De vermoedelijke basiself heeft een moyenne van 26,2, bij Feyenoord is dat 25,5. Nog opvallender: de gemiddelde lengte is bij Feyenoord 180 cm en bij VVV 188. Dat is een van de verklaringen dat VVV een soort knokploegje is: sterk in fysieke duels. Maar da’s ook van oudsher het handelswerk van Feyenoord, dus wie weet laaien de gemoederen hoog op in de Kuip.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellen Feyenoord – VVV Venlo

Feyenoord won twee van de vorige zes onderlinge duels en verloor er opvallend genoeg drie. Thuis won Feyenoord er wel vier van de vorige zes (een nederlaag, doelsaldo 11-3). In negen van zijn vorige elf thuisduels in de Eredivisie maakte Feyenoord minstens twee goals. Wedden op Eredivisie vandaag? Feyenoord noteert 1.23 voor de winst, gokken op gelijkspel levert 6.00 x je inleg op en winst VVV 12.00. Zonder Danny Post is VVV stukken kwetsbaarder, daarom tippen we dat er minstens vier goals vallen op 2.25 bij bookmaker Mr Green Sport.

Eredivisie Nieuws

Back To Top