Ga naar hoofdinhoud
PSV wint AZ: Eredivisie kampioen voorspellingen Getty

Niet hongerig genoeg. Dat was de harde conclusie van Marcel Brands, technisch directeur van PSV, na het verlies van zijn ploeg tegen Feyenoord. Brands erkent dat de titelhouders nu zo goed als geen kans meer maken op titelprolongatie. Dat gevecht kent nu louter nog Feyenoord en Ajax als deelnemers.

“Het zou niet zo mogen zijn dat de verzadiging toeslaat, helemaal als je weet wat een kampioenschap kan losmaken”, zegt Brands. “Feyenoord was wel bereid om tot de bodem te gaan.”

Brands: Kampioensploeg amper aanpassen goede keuze

Afgelopen zomer en ook deze winter hield PSV zich koest op de transfermarkt. Van Ginkel werd evenals vorig seizoen in de winterstop gehuurd en dat was het wel. Dat leidt tot het verwijst dat PSV zichzelf in de val heeft laten lokken van de wet van de remmende voorsprong.

Brands is er niet zo van overtuigd dat het verkeerd was van PSV om de kampioensploeg amper aan te passen. Maar dat het nu wel anders zal moeten ziet hij ook onder ogen: “We gaan kijken wat de komende maanden gaan brengen en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.”

Feyenoord feest

Nog tien speelrondes en dan staat waarschijnlijk Feyenoord te juichen op de Coolsingel. Dat zou dan voor het eerst zijn sinds 1999, mochten de Rotterdammers daadwerkelijk de eredivisie winnen. De koorts noopt spelers wel om fans een beetje tot bedaren te brengen. Jens Toornstra zegt bijvoorbeeld: “Het is leuk om de beleving bij de supporters te zien, maar we hebben natuurlijk nog niks tastbaars”.

Maar hoe nu verder met Dirk Kuijt? Hij ontbrak tegen PSV, terwijl de Katwijker vorig seizoen toch vooral werd aangetrokken om met zijn ervaring bij dit soort wedstrijden op de voorgrond te kunnen treden. Voor clubicoon Willem van Hanegem is de discussie te vermoeiend: “Ik ben klaar met het gezeur over het niet meespelen van Kuijt”, alsof hij daar zelf niet enthousiast aan meedeed. “Het gaat om die schaal, die Kuijt, als aanvoerder, uiteindelijk op de Coolsingel omhoog mag houden.”

Ajax maakt winst

Voor Ajax was de 2-1 zege van Feyenoord bepaald niet de gewenste uitslag. Wel had de club maandag fraaie cijfers te melden: het eerste halfjaar van het huidige boekjaar is afgesloten met een winst van 29,5 miljoen euro. De winst drijft vooral op de verkoop van Arkadiusz Milik, Jasper Cillessen, en Riechedly Bazoer.

Wedden op Eredivisie

Wie wint dit seizoen de Eredivisie? Bij wedden op Eredivisie noteert Feyenoord nu @1.40 voor de titel, gevolgd door Ajax op @3.15 en PSV op @11.00 bij 888sport.

Back To Top