Ga naar hoofdinhoud
Ontslag Feyenoord trainer Gio van Bronckhorst voorspellingen Eredivisie voetbal Getty

Oeps! De directie van Feyenoord heeft verklaard als één blok achter trainer Giovanni van Bronckhorst te staan. Kortom: Gio kan het wel vergeten.

Het is nooit een goed teken als een directeur of technisch manager of andere hotemetoot met een vage bestuursfunctie zegt dat hij de trainer steunt. Het is codetaal voor: “Hij krijgt nog één kans. Verliezen we de volgende match, dan vliegt hij eruit.” Want waarom zou zo’n hotemetoot zich sowieso uitlaten over de positie van de trainer? Dat doet hij alleen maar omdat hij zelf ook wel begrijpt dat de trainer eigenlijk zijn krediet al heeft verspeeld.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Ontslag Feyenoord trainer Gio

En dat lijkt bij Gio helaas het geval. Het is een sympathieke gast, hij heeft Feyenoord drie titels bezorgd (beker, landstitel, super cup) en loodste de club naar de halve finale van het huidige bekertoernooi. Maar het verval tussen het kampioensjaar en dit seizoen is ontoelaatbaar groot. Na 23 speelrondes staat Feyenoord vierde. Dat is op zich geen ramp. Het puntenaantal is dat wel: 39 stuks slechts. Er zijn meer wedstrijden niet dan wel gewonnen (elf zeges, twaalf gelijke spelen of nederlagen). En PEC Zwolle, Utrecht en Vitesse hijgen Feyenoord in de nek, ze staan allemaal binnen twee punten op de Rotterdammers.

Onwaarheden directie Feyenoord

Algemeen directeur Jan de Jong probeert de gemoederen te bedaren. “Zijn functioneren is op dit moment helemaal geen kwestie”, zo begint hij. Dat is al gelijk de eerste onwaarheid, want dat hij bereid is er over te praten met media, bewijst dat het wel een kwestie is. “Als mens en als trainer zijn wij echt tevreden over hem”. Dat zal een hele fijne gedachte zijn voor Gio als hij straks werkloos thuis zit. Dat ze hem in elk geval ‘als mens’ waardeerden, wat dat ook betekent.

En de rest van zijn pleidooi is ook boterzacht en onovertuigend. “Wij willen een club zijn, zoals bijvoorbeeld Arsenal en Arsène Wenger. Dat beleid is een mooi voorbeeld.” Nee, dat beleid is geen mooi voorbeeld. Fans van Arsenal zijn Wenger spuugzat, plamuren het stadion vol met spandoeken dat de Fransman op moet donderen, zijn het wachten op een nieuwe landstitel beu en hebben er zwaar de pest in dat de directie het belangrijker vindt om genoegen te nemen met veilig in de top zes eindigen in plaats van risico’s nemen (zoals Wenger ontslaan) om eindelijk weer eens te winnen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Eredivisie

Wedden op de Eredivisie? Dit weekend speelt Feyenoord thuis tegen Heracles. Weer punten morsen zal toch vrij zeker het ontslag van Van Bronckhorst betekenen. Feyenoord is bij de bookmakers echter dik favoriet voor de winst.

Redt Robin van Persie zijn maatje uit de penarie? Een mooie weddenschap is inzetten op een goal van RvP – het levert je 1.87 per ingezette euro op. De week erna is de semi klassieker tegen PSV. Feyenoord wordt met een quotering van 2.50 neergezet als de nipte favoriet.

Eredivisie Nieuws

Back To Top