Ga naar hoofdinhoud
Sparta - Ajax: garantie voor goals en 3 punten?

Nog altijd staat Feyenoord bovenaan in de Eredivisie. Maar veel fans vrezen al een zelfde scenario als eerdere jaren, met dalende prestaties. Trainer Giovanni van Bronckhorst is op zoek naar de winning mood en een ommekeer in de derby tegen Sparta.

Feyenoord – Sparta: Begin belangrijke maand

De lijst van negen overwinningen op rij vanaf het begin van de Eredivisie was erg indrukwekkend van Feyenoord. De 1-0 nederlaag tegen Fenerbahçe was een kleine onderbreking naar weer een mooie reeks. Maar vanaf eind oktober ging het zoals veel fans vreesden: bergafwaarts. De 1-1 tegen Ajax konden ze nog enigszins slikken, maar van de afgelopen zes wedstrijden won Feyenoord er slechts eentje.

Heerenveen en FC Utrecht snoepten twee punten van Feyenoord af, Go Ahead zelfs drie. 1-1 tegen Zorja Loegansk en een 4-0 aframmeling van Manchester United zorgden ervoor dat de Rotterdammers komende donderdag moeten winnen van Fenerbahçe in de Europa League, en liefst zonder tegengoal.

En december is pas ten einde als Feyenoord heeft gestreden tegen AZ en Vitesse in de Eredivisie, en tegen ADO Den Haag om de KNVB Beker.

Sparta: Onvoorspelbaar

Het is slechts zes punten verschil met de laatste plaats, maar toch staat Sparta met de negende plaats in het linkerrijtje Eredivisie. De kampioen van de Jupiler League van vorig seizoen doet het dus erg goed. Maar er zijn nog veel punten nodig om lijfsbehoud in de Eredivisie veilig te stellen. En aangezien Sparta drie van zijn vier overwinningen in de eerste zes duels pakte, zal men het in Spangen tijd vinden om weer een voorsprong te nemen op de degradatiezone.

Alex Pastoor heeft het in zich

Aan het scoren zal het in elk geval niet liggen voor de oudste club in het betaald voetbal. Met 21 goals heeft Sparta een gemiddelde van 1,5 goal per wedstrijd. En grote tegenstanders verslaan kan Sparta ook. PSV zal immers met pijn terugkijken op 25 oktober, toen Sparta op het eigen Kasteel met 3-1 won in de KNVB Beker. Bij Sparta zal het vooral aan de vorm van de dag liggen, omdat de club te vaak succes met teleurstelling afwisselt. Trainer Alex Pastoor heeft het in elk geval wel in zich om Feyenoord tactisch af te troeven, zoals dat Erik ten Hag vorige week ook lukte bij FC Utrecht.

Wedden op Feyenoord – Sparta

Feyenoord zit in een moeilijke fase, maar bookmaker 888Sport heeft vertrouwen in een opleving van de club. Zij zetten 1.29 op winst van Feyenoord in De Kuip, tegen 9.50 voor Sparta. Een gelijkspel zou natuurlijk niet helemaal onvoorstelbaar zijn, en is met 5.90 misschien een mooie kans. En anders kun je iets veiliger inzetten op de 1.83 van ‘both teams to score’. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Speelronde 15
vrijdag 6 januari
FC Twente2-0FC Emmen
zaterdag 7 januari
RKC0-0sc Heerenveen
AZ1-1Vitesse
Fortuna Sittard0-2Go Ahead
PSV0-0Sparta
zondag 8 januari
FC Utrecht1-1Feyenoord
NEC1-1Ajax
SC Cambuur0-3FC Volendam
Excelsior1-0FC Groningen
Back To Top