Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen Eredivisie Feyenoord - Sparta: vechten tegen nacompetitie Getty

Zondag 29 april om 14:30 uur speelt Feyenoord tegen het kleine broertje uit Rotterdam, Sparta. Vorig weekend moest Feyenoord definitief de titel afgeven (aan PSV), maar er kwam een pleister op de wond met het behalen van de KNVB Beker. Sparta knokt op plek zeventien tegen deelname aan de nacompetitie, al kan dit weekend wel het gat richting FC Twente zo groot worden, dat directe degradatie onmogelijk wordt.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Feyenoord – Sparta

Giovanni van Bronckhorst heeft Feyenoord na een hobbelige campagne toch schijnbaar weer op de rails gekregen. In de vorige acht speelronden haalden zijn mannen gemiddeld 2,25 punt per match, oftewel 0,37 punt meer dan het totale gemiddelde. De laatste nederlaag dateert nu van 3 maart, tegen NAC, wat gelijk ook de laatste keer was dat een opponent op voorsprong stond.

De zwaarst tellende zwakke plek van Feyenoord dit seizoen is dat alle zes de keren dat het met 1-0 achterstond, uiteindelijk ook zou verliezen. Als uit die situaties pakweg tien of meer punten waren gehaald, had het seizoen een andere dynamiek gekregen.

Naar drie punten cruisen

Gio weet dus waar hij met het oog op komend seizoen aan moet werken. Sparta stond overigens al achttien keer met 1-0 achter en haalde daar in elk geval nog negen punten uit, gemiddeld 0,33 per keer. Da’s ook geen hele jofele score en Feyenoord weet dat als het hier redelijk snel de score opent, het makkelijk naar drie punten kan cruisen.

Sowieso is Sparta historisch gezien een van de makkelijkere tegenstanders voor de Stadionploeg, die vijf van de zes laatste ontmoetingen won en er een verloor. In De Kuip won Feyenoord zes keer na elkaar van de vrienden uit Spangen en het doelsaldo is erg eenzijdig: 17-3. De vorige thuismatch in de competitie tegen Sparta leverde eind 2016 zelfs een 6-1 zege op.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Sparta beste vorm Eredivisie

Alleen Sparta zal ditmaal echt niet genegen zijn om zonder slag of stoot te buigen voor de stadgenoten. De ploeg heeft de punten hard nodig om Roda, ook met 27 punten, bij te blijven en om eventueel NAC, met 30 punten, bij te halen. Trainer Dick Advocaat en zijn team hebben relatief de beste vorm van de Eredivisie; in de vorige acht speelronden behaalden ze 0,66 punt per keer meer dan het totale gemiddelde.

Wedden op Feyenoord – Sparta? Feyenoord staat op 1.25, gelijkspel levert je 6.50 per ingezette euro op en winst van Sparta noteert 9.50. Als de ene ploeg eigenlijk nergens meer om speelt en de andere zich uit de problemen moet spelen, dan is dat een recept voor goals. We tippen minstens vier treffers op 1.79.

Back To Top