Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord - sc Heerenveen: Friezen moeten kansen afdwingen in de Kuip

Zondag om 14:30 uur wordt De Kuip gevuld door Feyenoord en Rotterdam en natuurlijk tienduizenden fanatieke supporters. Dit zijn de twee meest verbeterde ploegen in de Eredivisie ten opzichte van vorig seizoen. Toen eindigden ze als respectievelijk derde en twaalfde, nu staan ze eerste en derde.

Feyenoord – sc Heerenveen

Inmiddels zijn er tien speelronden verstreken en zitten we dus bijna op een derde van het seizoen. Feyenoord heeft 28 punten verzameld, de Friese club 21. In de laatste zes speelronden deden ze niet voor elkaar onder, met elk zestien punten en gezonde doelsaldo’s van plus dertien voor de Rotterdammers en plus elf voor Heerenveen.

Inmiddels heeft Feyenoord al 21 speelronden in de Eredivisie achter elkaar niet verloren. Dat is dus inclusief het einde van het vorige seizoen. Een indrukwekkende reeks, waar de club midweeks ook nog eens een makkelijke 4-0 zege in de beker op stadgenoot Excelsior aan toevoegde. Heerenveen heeft in vijf van de laatste zes speelronden minstens drie goals gemaakt.

Verrassend genoeg hebben de Friezen in de afgelopen jaren meer punten behaald in de onderlinge duels. Van de laatste zes confrontaties wonnen zij er drie en Feyenoord eentje. In De Kuip kon Feyenoord ook het verschil niet maken zodra de mannen afdaalden uit het noorden: een zege, een nederlaag en vier gelijke spellen. Wel heeft Feyenoord over die reeks een marginaal beter doelsaldo: negen tegen acht.

Mulder vol vertrouwen tegen Feyenoord

Tot medio 2015 stond Erwin Mulder onder de lat bij Feyenoord, nu gaat hij de doellijn van Heerenveen bewaken. “Vorig jaar hebben we met Heerenveen al in De Kuip gewonnen en we kunnen nu weer gewoon van Feyenoord winnen. Zoals we nu voetballen is in elk geval een verademing”, zegt hij.

Toch zal zijn ploeg wat meer kansen af moeten gaan dwingen,want met gemiddeld 13,7 schoten per duel staat Heerenveen zesde. En bijna de helft daarvan wordt buiten de zestien meter ondernomen, wat de kans op succes aanzienlijk verkleint. Feyenoord probeert het maar bij een derde van de doelpogingen van buiten het strafschopgebied en bij 57 procent van de gevallen bevindt de schietende speler zich wel in de zestien meter.

Wedden op Feyenoord – Heerenveen

Winst van Feyenoord noteert @1.45 bij 888sport, gelijkspel @4.75 en Heerenveen @6.60. We tippen dat de verdediging van Feyenoord de Friezen uit de zestien weten te houden en dat daardoor niet beide teams gaan scoren, de notering is @2.15.

Back To Top