Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord Robin van Persie blijven Eredivisie voorspellen Getty

Waar blijft hij dan? Volgens zowel websites als gerenommeerde media is het zo goed als zeker dat Robin van Persie terugkeert bij Feyenoord. Feyenoord liet dinsdagmiddag weten dat het rond lijkt te komen. Maar er is nog geen handtekening gezet en het is dus ook niet bekend wanneer hij wordt gepresenteerd.
Zo lijkt de kans klein dat hij komend weekend tijdens De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord van de partij is.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Robin van Persie Feyenoord – wat scheelt er?

Steeds meer signalen wijzen er op dat er inderdaad iets speelt rondom Van Persie, de topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal. Maar wat dat iets precies is? In elk geval is er geen toekomst meer bij zijn huidige werkgever, Fenerbahce. De Turkse club wil hem namelijk geen werk meer geven. Het laatste zetje dat RvP richting de uitgang kreeg is dat de speellicentie is ingetrokken. Daardoor mag Van Persie niet meer uitkomen in de Turkse competitie.

Intussen zijn de discussies begonnen over de plek van Van Persie in de selectie. Bilal Basacikoglu verwacht dat hij niet kan concurreren met de routinier. De 22-jarige rechtsbuiten laat via zijn zaakwaarnemer weten dat hij het nu erg somber inziet voor zichzelf. Sinds hij in 2014 overkwam van Heerenveen speelde hij 95 keer voor de Rotterdammers. Hij heeft nu twee weken om in dit transferwindow een andere stek te vinden, wellicht Kayserispor.

Nicolai Jørgensen zal zich niet zoveel zorgen maken om zijn positie. De topscorer van het vorige seizoen van de Eredivisie weet dat het wel heel gek moet lopen wil de 34-jarige Van Persie zijn plek in de punt van de aanval structureel afpakken. Bovendien wil Feyenoord de Deen ook ooit met een aardige winst kunnen doorverkopen, dus in de aanloop naar het WK pakken ze hem zijn basisplaats niet af.

Op het middenveld

Als buitenspeler zal Van Persie wat te veel meters moeten maken dan gezien de blessures van de afgelopen jaren wenselijk is. En Feyenoord heeft met Berghuis, Larsson en Boëtius al drie specialisten in huis. Kortom, de meest waarschijnlijke plek is in de as op het middenveld, of als aanvallende middenvelder achter de spits die zich niet al te veel af hoeft te laten zakken.

Hoe dan ook, Feyenoord zal iets speciaals uit de kast moeten halen om iets over te houden aan de Klassieker. Sinds de eeuwwisseling won Feyenoord slechts twee uitwedstrijden tegen de Amsterdamse rivaal.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Klassieker

Gokje eredivisie wagen? Ajax staat voor De Klassieker op 1.65, gelijkspel noteert 4.00 en winst Feyenoord 4.80. En wie maakt de eventuele goals? Verwacht je minstens een goal van Nicolai Jørgensen, pak dan de 3.00. Klaas-Jan Huntelaar staat op 2.10.

Back To Top