Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord Robin van Persie blijven Eredivisie voorspellen Getty

Eredivisie nieuws. Blijft Robin van Persie ook na dit seizoen bij Feyenoord, gaat hij nog een keertje naar een lucratieve buitenlandse competitie of is het tijd om zijn kicksen aan een museum te schenken? Als het aan het Legioen ligt blijft de halfgod voor de Rotterdammers voetballen, ook als hij zich moet beperken tot invalbeurten hier en daar.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Blijft Robin van Persie bij Feyenoord?

De comeback van de verloren zoon bij de club waar hij doorbrak en een transfer verdiende naar Arsenal mag best het stempel geslaagd krijgen. De 34-jarige aanvaller kwam weliswaar sinds zijn eerste nieuwe stappen in De Kuip op 24 januari slechts 290 eredivisieminuten in actie, maar daarin tekende hij wel voor vijf treffers. En in zijn 148 minuten in het bekertoernooi maakte hij er ook gelijk maar twee, waaronder de 0-2 in de gewonnen finale tegen AZ van afgelopen weekend.

Kortom, qua rendement is het verbluffend wat de topscorer aller tijden van Oranje laat zien. Hij scoort in de competitie gemiddeld 1,6 goal per negentig minuten, met afstand de beste score van alle spelers die in minstens vijf duels in actie kwamen. Maar de vraag is niet of hij dat rendement vast kan houden (het antwoord is nee, want 1,6 is verschrikkelijk veel), maar hoeveel minuten er komend jaar van hem te verwachten vallen. Tot nu deed hij maar drie keer minstens zeventig minuten mee.

Selectie Feyenoord seizoen 2018 2019

Ook zal meespelen wat de directie hem vertelt over de Feyenoord selectie van komend seizoen. RvP heeft er vast geen trek in om met Feyenoord weer kansloos naar een vierde plek of slechter te hobbelen. Hij gaat binnenkort met de club om tafel om de knoop door te hakken, waarbij zijn fysieke gesteldheid de belangrijkste factor lijkt te zijn. “Door de jaren heen heb ik ook een aantal tikken gehad”, zegt hij. “Ik wil het niet als excuus gebruiken, maar het is wel de realiteit dat een herstel langer duurt dan ik eigenlijk zou willen.”

Technisch directeur Martin van Geel heeft de intenties vanuit het bestuur duidelijk gemaakt: “Spelers zijn enorm onder de indruk over hoe hij hun wegwijs maakt. Op het veld laat hij een ongelooflijke klasse zien.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Gokje wagen? Feyenoord treft dit weekend stadgenoot Sparta en staat op 1.25 voor de winst. Als Van Persie in het veld komt kan de teller snel oplopen. Gokken op vier of meer goals in deze match levert je 1.79 per ingezette euro op.

Back To Top