Ga naar hoofdinhoud
Elke Eredivisie ronde wedden met 25% live Profit Boost bij Unibet

Zondag 25 februari 2018 om 14:30 uur speelt Feyenoord tegen PSV in De Kuip. Voor de thuisclub valt er in de Eredivisie weinig meer te halen en staat dit duel vooral in het teken van prestige. PSV wil natuurlijk zijn marge richting Ajax (vijf punten) minstens handhaven en het liefst uitbouwen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Feyenoord – PSV

De Nederlandse competitie heeft 24 speelronden afgerond. Normaliter zouden Feyenoord en PSV in deze fase beide nog uitzicht hebben op de landstitel. Maar de Rotterdammers zijn al lang geleden afgehaakt. De achterstand op PSV bedraagt inmiddels twintig punten. Wel kan wellicht nummer drie AZ, dat acht punten meer heeft, nog wat onder druk worden gezet.

Hirving Lozano 3 duels geschorst

PSV ontving donderdagavond het nieuws van de KNVB dat sterspeler Hirving Lozano voor drie duels is geschorst. De Mexicaan wordt gestraft voor de slaande beweging die hij vorig weekend uitdeelde richting Heerenveenspeler Lucas Woudenberg. Lozano is vaak de speler die het verschil maakt voor PSV, al was hij voor de winterstop wat nadrukkelijker aanwezig dan erna.

Marco van Ginkel kan vermoedelijk wel starten, al kondigde trainer Philip Cocu aan dat hij pas op de wedstrijddag zelf een beslissing maakt. De aanvoerder heeft al enige tijd knieklachten.

Halve finale beker Feyenoord

Bij Feyenoord zal het achterin zonder Jeremiah St. Juste, die vrijdag een operatie onderging aan zijn rechterschouder, moeten doen. Linksback Ridgeciano Haps is hersteld van een blessure aan het hoofd en kan volgens trainer Giovanni van Bronckhorst weer als linksback in actie komen. Aangezien komende woensdag in de halve finale van het bekertoernooi tegen Willem II wordt gespeeld, zal Gio spelers met kwaaltjes vermoedelijk sparen. De beker is nu belangrijker dan de Eredivisie.

Van de afgelopen zes onderlinge matches wonnen Feyenoord en PSV er beide drie. En daarin werd bezuinigd op goals, want het totale doelsaldo is 5-5. In De Kuip won Feyenoord vier van de zes laatste bezoekjes van PSV en verloor het tweemaal (doelsaldo 9-6). Terwijl de titelhouder vier speelronden op rij thuis won, heeft PSV van acht van zijn vorige tien uitwedstrijden een succes gemaakt.

Statistieken Feyenoord – PSV

Tegenwoordig berekent statistiekenboer Opta of een club meer goals maakt en tegen krijgt dan verwacht kan worden op basis van hoe groot de kansen waren. Zo komen ze tot de conclusie dat Feyenoordkeeper Brad Jones 1,8 goals minder heeft toegelaten dan verwacht en PSV-er Jeroen Zoet zelfs 7,9. En dat Feyenoord maar twee goals meer maakte dan verwacht kon worden en PSV bijna zes.

Wat die statistieken waard zijn moet je zelf interpreteren, maar een mogelijke conclusie is dat PSV niet zo supersterk is als de ranglijst lijkt te zeggen en dat de kans groot is dat er nog wel wat punten worden gedropt.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Feyenoord – PSV? Winst van Feyenoord levert je per ingezette euro 2.23 op, gelijkspel 3.50 en winst PSV noteert 3.05 bij de bookmakers.
Voor Feyenoord is een winst niet zo heel waardevol en de focus ligt meer op de bekerwedstrijd van woensdag. Geen dikke opdoffer oplopen is het devies. We tippen dat PSV niet twee keer of meer scoort. Onder 1,5 goals voor PSV noteert 1.46.

Eredivisie Nieuws

Back To Top