Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen uitslag Feyenoord - PSV: weinig goals verwacht in Eredivisie clash | Getty

Zondag 2 december om 14:30 uur is het tijd voor Feyenoord – PSV. De Rotterdammers staan dertien punten achter op de koplopers uit Eindhoven. Wel heeft Feyenoord nog een speelronde in te halen. Kortom: met een zege en nog die gecancelde match voor de boeg kan het gat worden verkleind tot zeven punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Feyenoord – PSV: Ajax kan profiteren

Voor een keertje zullen fans van Ajax zwaar op de hand van Feyenoord zijn. Immers, als PSV voor het eerste in de jaargang 2018-2019 van de Eredivisie punten laat liggen, kunnen de Amsterdammers de marge verkleinen van vijf naar vier of zelfs twee punten. Maar de vrees bij zowel Ajaxsupporters als die van Feyenoord zelf is dat PSV ook in de veertiende speelronde onaantastbaar zal blijken.

Gio van Bronckhorst loopt achter

Ten opzichte van vorig seizoen heeft Feyenoord in deze fase zeven punten meer dan toen. Dat is het goede nieuws. Maar die verbetering blijkt onvoldoende, nu PSV en Ajax plots een reuzensprong hebben genomen en simpelweg veel beter in staat zijn om negentig minuten lang tegenstanders hun wil op te leggen.

Feyenoord kan dat niet: critici stippen aan dat trainer Gio van Bronckhorst amper traint op positiespel en hij ook weinig benul lijkt te hebben van vroeg pressen, iets wat alle hedendaagse topclubs nastreven. Feyenoord lijkt moedwillig te willen blijven steken in het imago van zwoegende arbeidersclub, wars van moderne tactische ontwikkelingen.

PSV heeft zaakjes op orde

PSV is er als enige club in geslaagd om in alle speelronden minstens eenmaal te scoren. Daarnaast heeft de titelhouder achtmaal het eigen doel schoon gehouden en zijn er nooit twee of meer tegengoals gevallen. Kortom, Mark van Bommel heeft de zaakjes uitstekend op orde.

In tien matches maakten de Eindhovenaren in beide helften een treffer (en in vijf van de zes uitwedstrijden). Slechts drie minuutjes in deze jaargang van de competitie stond PSV op achterstand.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Hoopvolle cijfers Feyenoord

Maar dan nu eindelijk wat hoopvolle cijfers voor Het Legioen. Feyenoord won vier van de afgelopen zes ontmoetingen met PSV en verloor er twee. Het totale doelsaldo van die reeks is 6-5. In de Kuip is de verdeling van de vorige zes partijen drie zeges, drie nederlagen (saldo 7-8). Feyenoord heeft in de competitie tien thuiswedstrijden op rij gewonnen.

Wedden op Eredivisie? Feyenoord staat voor winst op 2.70, gokken op gelijkspel levert je 3.60 x je inleg op en gokken op winst PSV 2.38 x. Weinig goals is de trend in deze clash. Onder de 2,5 goals noteert 2.28 en als je het iets veiliger wil spelen, pak dan de 1.49 op minder dan 3,5 goals.

Back To Top