Ga naar hoofdinhoud
Colin Kazim-Richards Feyenoord – PSV Eredivisie Getty

Eredivisie: Feyenoord – PSV. Zondag om 14:30 uur gaat Feyenoord tegen PSV van start, oftewel de nummer drie tegen de nummer twee van de Eredivisie. De verliezer van dit duel zou wel eens voortijdig af kunnen haken in de strijd om het kampioenschap.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016

Feyenoord – PSV

PSV heeft in de winterstop zijn toevlucht gezocht op Malta, het eilandje onder Italië en boven Noord-Afrika. Phillip Cocu stond daar meerdere keren de media te woord. Hij toonde zijn tevredenheid over het bereiken van de achtste finale in de Champions League, en het kloofje van drie punten richting Ajax is ook nog wel te overzien. Wat de voormalige speler ontevreden stemt, is dat zijn mannen regelmatig periodes van een minuut of twintig laat zien, waarin de ploeg enorm kwetsbaar wordt.

“De winst is juist te boeken in die momenten van verslapping”, zegt hij tegen VI. “We moeten met elkaar zorgen dat we misschien vijftien procent constanter worden.” Hij verwacht dat de titelrace in de Eredivisie ongemeen spannend wordt, mogelijk met een ontknoping op de laatste speeldag, zoals in 2007, toen hij zelf nog op het veld stond bij de Brabanders.

Programma PSV

Colin Kazim-Richards op zijspoor

Feyenoord bivakeerde aan het begin van 2016 in Portugal. In de oefenmatch tegen het Belgische Charleroi werd duidelijk welke basiself trainer Giovanni van Bronckhorst in zijn hoofd heeft voor de kraker tegen PSV. Simon Gustafson heeft een schorsing uitgezeten en rouleert daardoor met Karim El Ahmadi, die juist op het strafbankje plaats moet nemen. Verder zijn er geen belangrijke wisselingen.

Dat betekent dat er nog steeds weinig hoop gloort voor Colin Kazim-Richards. De spits met de vele tattoos, maar weinig speelminuten, laat tijdens de trainingen merken dat hij erg ontevreden is met zijn positie. Dat dreigt de sfeer in en rond de Stadionploeg te verzieken. Ook voldoet hij met enorme tegenzin aan zijn sponsorverplichtingen – of komt hij gewoonweg niet opdagen. Als de Brit zich niet snel sportiever en gretiger gedraagt, kan hij wel eens snel op een definitief zijspoor gezet gaan worden.

Feyenoord favoriet

Feyenoord heeft vier van de vorige zes matches tegen PSV gewonnen en er twee verloren. In De Kuip waren de Rotterdammers bijna onaantastbaar met vijf zeges en één verlies (doelsaldo 13-7). Feyenoord heeft acht van zijn negen recente thuisduels in de competitie gewonnen; PSV is al elf speelronden na elkaar ongeslagen.

Programma Feyenoord

Back To Top