Ga naar hoofdinhoud
Transfers Eredivisie Kenny Tete weg bij Ajax | Tonny Vilhena blijft bij Feyenoord Getty

Zondag om 16:45 uur sluiten Feyenoord en PEC Zwolle in de Rotterdamse Kuip het competitieweekend af. Feyenoord is al maandenlang de koploper in de Eredivisie, Zwolle staat op plek elf.

Valt wel mee met Feyenoord

De Rotterdammers hebben de drie vorige competitiewedstrijden niet gewonnen. Ajax en Heerenveen snoepten een puntje af van Feyenoord, Go Ahead Eagles won in eigen huis. Maar drie wedstrijden is niet de gangbare maat om de vorm van een team te beoordelen, dan is zes duels gebruikelijker. En met een score van zes uit de laatste elf valt het allemaal weer best mee, zeker ook als het doelsaldo van plus zeven erbij wordt betrokken.

PEC meeste tegengoals

PEC Zwolle heeft hetzelfde aantal punten behaald in die periode en dat is een flinke stap vooruit. De club, die in de laatste seizoenen het in zich leek te hebben om een vaste waarde te worden in minstens de middenmoot van de Eredivisie, dreigde onderin te verzanden. Het doelsaldo is nog steeds zwak met min negen. Over de laatste zes speelronden is het saldo plus een, wat mede komt door de zware 5-1 nederlaag tegen Ajax. PEC behoort nu tot de vier ploegen met de meeste tegengoals (21).

Tonny Vilhena gaat minuten maken

Feyenoord was in vier van de laatste zes onderlinge duels de sterkere, terwijl PEC tweemaal aan het langste eind trok. In De Kuip won Feyenoord zes keer op rij van de gasten uit Overijssel en dat gebeurde met stevige cijfers, want het totale doelsaldo over die periode is 14-1.

Bemoedigend voor de koploper is dat een paar spelers hun fysieke problemen hebben afgeschud. Terence Kongolo zal nog absent zijn, maar goede kans dat keeper Brad, rechtsback Rick Karsdorp, spits Nicolai Jörgensen en middenvelder Tonny Vilhena minuten gaan maken. Overigens zal supportergroepering FSV De Feijenoorder voor Vilhena een sfeeractie (met sterretjes) organiseren, ter nagedachtenis van zijn overleden moeder.

Wedden op Feyenoord – PEC Zwolle

Feyenoord is twaalf thuiswedstrijden op rij ongeslagen, als we het einde van vorig seizoen meerekenen. Dat vertaalt zich in slechts 1.28 op een zege van Feyenoord, 6.10 op gelijkspel en 9.50 op winst voor PEC Zwolle. Voor het gokken op voetbal tippen we dat PEC niet met meer dan twee goals verschil zal verliezen; de +3 goals handicap op PEC noteert bij bookmaker 1.39.

Back To Top