Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord - AZ: Gaat thuisploeg favorietenrol waarmaken in de Kuip?

Zondag om 14:30 uur zit de Kuip stampvol voor Feyenoord tegen PEC Zwolle. De Rotterdammers staan na acht speelronden derde met zeventien punten, de gasten uit Overijssel tiende met tien punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Kan Feyenoord dit weekend profiteren?

In tegenstelling tot PSV en Ajax heeft Feyenoord geen Europese verplichtingen meer. Maar de vraag is of Gio van Bronckhorst en zijn mannen daar tot nu toe van wisten te profiteren. De theorie luidt dat teams de nationale competitie minder belangrijk vinden in de speelronde voor en na een duel in de Champions League. PSV en Ajax steken echter momenteel zo ver boven de rest uit, dat ze ook op halve kracht of met relatief veel roulaties nog wel drie punten kunnen behalen.

Hoe dan ook, als Feyenoord vanaf nu tot de Eredivisie winterstop een sterke reeks neerzet en de druk op de top twee hoog houdt, moet in elk geval de huidige marge niet oplopen.

Good old Robin van Persie

Twee puntjes minder dan Ajax, dat stelt niks voor, maar zeven op PSV, dat zijn er toch al een hele hoop na acht speelronden. En er zijn te weinig voortrekkers bij Feyenoord. Ja, good old Robin van Persie laat tot nu toe wekelijks zijn klasse zien, maar de 35-jarige spits gaat dat vermoedelijk niet nog 26 speelronden lang 90 minuten volhouden. Let maar op, de blessures en wisselbeurten komen er echt wel aan.

Steven Berghuis is een lichtpunt

Wie staat er dan op? Tonny Vilhena blijft steken in zijn ontwikkeling, de terugkeer van Jordy Clasie heeft de impact van een natte vuurpijl, Jens Toornstra is opvallend onopvallend tot zover. Steven Berghuis is een lichtpunt en hij is een van de drie mannen die nog geen eredivisieminuut misten namens Feyenoord.

Keeper Justin Bijlow, verdediger Jerry St. Juste en spits Nicolai Jørgensen zijn klaargestoomd om hun rentree te maken. Jorgensen had na zijn eerdere comeback van een blessure meer wedstrijdritme nodig en heeft daarom een potje meegedaan met het beloftenelftal.

PEC Zwolle kan aanval openen

PEC Zwolle is met zeven punten uit de vorige drie speelronden naar boven geklommen en kan nu de aanval openen op de subtop. Kanttekening is dat er twee zeges werden behaald op FC Emmen en Excelsior, beide niet de graadmeter om te zien of de Zwollenaren thuishoren in pakweg de top zes.

Anderzijds weten de PEC-mannen hun eigen doel prima te beschermen. Tot zover kregen tegenstanders per wedstrijd tienmaal de kans om aan te leggen. Alleen PSV hoeft minder doelpogingen tegen toe te laten.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Feyenoord – PEC Zwolle voorspellen

Feyenoord won drie van de laatste zes clashes met PEC Zwolle en verloor er een (doelsaldo 12-8). In de Kuip was de ploeg oppermachtig met vijf zeges en een gelijkspel (13-0).

Wedden op Eredivisie? Feyenoord noteert 1.25 voor de winst, gokken op gelijkspel levert je 6.00 x je inleg op en winst van PEC 11.50. We tippen de ‘Under 3,5 goals’ voor 1.82 x
je inleg. Je wint de weddenschap als er niet meer dan 3 doelpunten gescoord worden. Dat is een genereuze notering gezien de Kuipvrees van PEC, dat nul keer scoorde bij de vorige zes trips naar Rotterdam.

Back To Top