Ga naar hoofdinhoud
Excelsior - Feyenoord 3-0 wedden laatste speelronde Eredivisie kampioen voorspellen Getty

Eredivisie nieuws. Lange tijd mochten de spelers van Feyenoord het woord ‘kampioenschap’ niet in de mond nemen, maar na de eenvoudig overwinning op Vitesse kan het niet meer misgaan voor de Rotterdammers.

Het besef dat de titel nu écht binnen handbereik is kwam voor veel spelers na terugkomst bij de eigen Kuip. “Toen we terugkwamen na de wedstrijd bij het stadion zag ik de supporters. Ik zag de emotie bij hen en kreeg er zelf tranen van in mijn ogen’’, vertelde Terence Kongolo aan Fox Sports.

Naderend kampioenschap speciaal tintje voor Vilhena

Voor Tonny Vilhena heeft het naderende kampioenschap een speciaal tintje, aangezien de jonge middenvelder eerder dit seizoen zijn moeder verloor. ‘’Ik weet dat ze meekijkt. Mochten we kampioen worden, dan is dat ook voor haar’’, aldus Vilhena, die een erg belangrijk aandeel heeft in de koppositie van Feyenoord.

Veel Feyenoord-fans op Woudestein

Net als afgelopen zondag op bezoek bij Vitesse, worden ook op Woudestein veel Feyenoord-supporters verwacht op de thuisvakken. Dit heeft vooral te maken met het feit dat veel fans van Feyenoord de halve seizoenkaarten van Excelsior hebben opgekocht, die afgelopen winter in de verkoop gingen.

Algemeen directeur Ferry de Haan, die overigens als speler van Feyenoord kampioen werd in 1999, liet weten dat Excelsior snel een stop heeft gezet op de verkoop. ‘’We kennen de belangen en weten dat er veel Feyenoorders zullen zitten op 7 mei, maar het is nog steeds onze wedstrijd.’’

Ondanks het aanstaande kampioenschap van Feyenoord laat De Haan wel weten dat Excelsior voor de sportieve plicht speelt. Niet alleen voor de andere zestien Eredivisie-teams, maar ook omdat Excelsior nog één punt nodig heeft om het Eredivisie-schap met één jaar te verlengen.

Feyenoord kampioen en dubbelslag voor Jorgensen

Wij denken dat Feyenoord @1.30 op zondag 7 mei de Eredivisie-titel in de wacht gaat slepen. Dit zal gaan gebeuren op bezoek bij stadsgenoot Excelsior @10.00. Daarnaast zal Nicolas Jorgensen aan het eind van dit seizoen worden gekroond tot topscorer van de Eredivisie @1.02.

Wij denken dat de Deen naast de meeste doelpunten, ook de meeste assist gaat geven in deze jaargang @4.00 bij bookmaker 888Sport. Om ‘Koning van de Assists’ te worden zal hij nog wel Hakim Ziyech @1.05 van Ajax moeten inhalen. Lees meer over Eredivisie weddenschappen.

Back To Top