Ga naar hoofdinhoud
Wedden Feyenoord kampioen - programma feest en huldiging Coolsingel Getty

Programma huldiging Coolsingel – Feyenoord kampioen Eredivisie. Na het pakken van de titel gisteren is het nog steeds groot feest in Rotterdam. Vandaag is om 12.00 uur de huldiging op het stadhuis. Onderstaand het programma en de mogelijkheden om de huldiging live voetbal te kijken. En voor degenen die moeten werken om of andere redenen er niet bij kunnen zijn, zijn er ook diverse mogelijkheden om de huldiging van Feyenoord live stream te kijken.

11.30 uur: Start uitzending op NPO 1 en FOX Sports / ook aandacht op NPO Radio 1
11.55 uur: Toespraak burgemeester Aboutaleb in het stadhuis
12.00 uur: Feyenoord spelers op bordes met kampioensschaal
12.20 uur: Interviews NOS met de spelers

Live stream huldiging Feyenoord

De Feyenoord huldiging live stream kijken kan bij de publieke omroep (NPO 1), bij TV Rijnmond (o.a. via de app) en online kijken kan ook bij Feyenoord TV via de internetsite. Abonnees van FOX Sports kunnen de huldiging op de Coolsingel op FOX Sports GO volgen.

Op de Coolsingel in Rotterdam is plaats voor 100.000 toeschouwers. De stad is een haast onneembare vesting geworden en aangeraden wordt niet met de auto te komen. Parkeer je auto buiten het centrum en kom vervolgens met de tram of metro naar de stad.

Grote rugzakken en tassen, gezichtsbedekkende kleding en vuurwerk is verboden. De winkels blijven dicht – wellicht dat sommige na 14.00 uur open gaan.


Programma Feyenoord Kampioen – huldiging en feest. Aanstaande zondag kan Feyenoord landskampioen worden. De Rotterdammers van de zuidoever gaan op bezoek bij hun buren op de noordoever van de Maasstad, Excelsior. Het moet raar lopen wil Feyenoord zondag niet de titel pakken. De Maasstad bereidt zich dan ook voor op grootste festiviteiten – en om die zo goed mogelijk in banen te leiden.

Als Feyenoord op zondag kampioen wordt, worden de spelers zo snel mogelijk na de wedstrijd in de bus gezet om naar de Kuip te vertrekken. Daar wordt de KNVB kampioensschaal uitgereikt aan aanvoerder Dirk Kuyt.

Feyenoord kampioen – programma feest

Ook tijdens de wedstrijd kunnen fans van Feyenoord al terecht in het stadion – de wedstrijd tegen Excelsior wordt live gestreamd op grote schermen. De kampioensschaal zal worden uitgereikt door voormalig Feyenoord-keeper Jerzy Dudek, die van 1996 tot 2001 hoofdkeeper was van de Rotterdamse club. De 44-jarige Dudek komt speciaal over uit Polen waar hij inmiddels weer woont.

Als doelman speelde Dudek een belangrijke rol in het winnen van de competitie in 1999, de laatste keer dat Feyenoord landskampioen werd. In het seizoen 1999-2000 won hij dan ook de Gouden Schoen als beste speler van de Eredivisie.

Excelsior – Feyenoord

De wedstrijd wordt dus gewoon gespeeld op Woudestein in Kralingen, thuis bij Excelsior. Het plan om het duel te verplaatsen naar de Kuip waar meer plaats is voor supporters, is van de baan. In het stadion van Excelsior is maar plaats voor 4000 toeschouwers en in de Kuip zijn er meer plaatsen, maar ook niet genoeg voor iedereen die er live bij wil zijn

Burgemeester Aboutaleb en de ‘driehoek’ vinden het echter niet nodig om het duel naar de Kuip te verhuizen. Waarom ook? Excelsior heeft er toch recht op om verslagen te worden op eigen terrein – of nog de nodige weerstand te bieden om de spanning er nog wat langer in te houden. De kans dat dit gebeurt, is echter maar heel klein.

Live voetbal kijken in de Kuip

Er komt dus een compromis: de Kuip zal open zijn en de wedstrijd kan live worden gevolgd op grote schermen. Als Feyenoord als landskampioen uit de wedstrijd rolt, komen de spelers per bus naar de Kuip waar ze de kampioensschaal in ontvangst nemen.

Maar ook dat geeft weer onvrede bij de fans die wel een kaartje hebben bemachtigd voor de bijzondere wedstrijd op Woudestein. Zij kunnen zich waarschijnlijk niet op tijd naar de Kuip verplaatsen – als ze er al inkomen – om de schaaluitreiking mee te maken. En uren wachten tot ook zij in de Kuip zijn, kan ook tot onrust leiden onder de overige supporters. Het zou wel eens een hete zondagmiddag kunnen worden in Rotterdam.

Huldiging Coolsingel maandag

Burgemeester Aboutaleb heeft al gewaarschuwd dat de huldiging op de Coolsingel die gepland staat voor de volgende dag, op maandag om 12.00 uur op de Coolsingel, niet doorgaat als er zondag ongeregeldheden zijn.

De Coolsingel ligt op dit moment overigens nog open, want Rotterdam zou Rotterdam niet zijn als er eens niets werd verbouwd. Maar als Feyenoord kampioen wordt, zal er keihard worden gewerkt en ligt op maandag de Coolsingel dicht. Alles zal begaanbaar zijn zodat de spelers en alle fans er terecht kunnen voor de huldiging, zonder het risico te lopen door een van de befaamde Rotterdamse bouwputten te worden verzwolgen.

Wedden Eredivisie

Nog een gokje wagen op de wedstrijd? Wij geloven er niet in dat Excelsior gaat scoren, de ‘beide teams scoren‘ weddenschap ‘no’ noteert bij bookmaker 888Sport een mooie 1.89. Voorspellen van een 0-2 uitslag is aantrekkelijk: 8.00 maar liefst voor iedere euro die je inzet. En tot slot: een goal van Dirk Kuyt noteert 2.00, eentje van Jorgensen 1.65 en van Kramer 1.86. Lees ook: wedden op Eredivisie.

zondag 7 mei
wedstrijd Excelsior – Feyenoord voor supporters met seizoenskaart te volgen in de Kuip
bij winst Feyenoord, uitreiking schaal in de Kuip
RET zet trams 7, 21 en 24 in naar Woudestein
Tram 12 pendelt tussen Rotterdam CS en de Kuip

maandag 8 mei
12.00 uur – Feyenoord met schaal op balkon Stadhuis
beperkt tramverkeer centrum. Metro naar CS, Beurs of Blaak. Station Stadhuis gesloten

Back To Top