Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord zondag kampioen Eredivisie Getty

Lees: ronde 33 voorspellen en programma huldiging Coolsingel.

Rotterdam maakt zich op voor een langverwacht feest. Dit weekend kan Feyenoord uit tegen Excelsior de landstitel veroveren. Dat zou de eerste titel voor de club zijn in deze eeuw.

De fans van Feyenoord hadden nog een tijdje de hoop dat de match tegen de stadgenoten in de eigen Kuip gespeeld zou worden. Dat gaat natuurlijk niet door, want dat zou rieken naar competitievervalsing. Maar komende zondag vanaf 14:30 uur wordt er toch een thuis-sfeertje geschapen in het legendarische stadion. Op het veld zullen vier schermen met een afmeting van tien bij vijf meter verschijnen. Fans met een seizoenskaart zijn welkom.

Feyenoord kampioen

De schermen zullen er zeker komen, nog onzeker is of Feyenoord bij een succesvol resultaat een helikopter naar het Excelsior stadion zal sturen. Dat vervoersmiddel wordt tenslotte ook elke dag tijdens de open dag benut om aankopen in De Kuip te laten landen. Maar het lijkt een beetje te mooi om waar te zijn en hoogstwaarschijnlijk worden de spelers zondagmiddag van stadion Woudestein naar De Kuip gebracht via de spelersbus.

Wie weet helpt de naderende landstitel Feyenoord om de gemeenteraad te overtuigen van het plan om Feyenoord City te bouwen. De bedoeling is om rond het geplande nieuwe stadion een ware sportstad te bouwen. De gemeenteraad moet dan wel instemmen met een investering van 135 miljoen euro.

Excelsior wil 1 punt pakken

Maar laten we niet vergeten dat er ook nog elf andere spelers op de grasmat verschijnen. Excelsior moet zichzelf nog uit de degradatiezorgen spelen en heeft daarvoor aan één punt genoeg. De Kralingers stropen bij monde van Jordy de Wijs alvast de mouwen op: “We hebben hier tegen Ajax ook laten zien dat we punten kunnen afsnoepen van topclubs en ook tegen de bekerwinnaar, dus waarom ook niet tegen Feyenoord?”

Overigens is Woudestein per direct niet meer de naam van het onderkomen van Excelsior. Maandag maakte de club bekend dat een nieuwe naam is gekozen: Van Donge & De Roo Stadion. De commercieel directeur is helder over de keuze: “Wij moesten kiezen tussen sentiment en ambitie en hebben voor het laatste gekozen.” Overigens was Woudestein ook pas sinds 2004 de naam, terwijl bij de opening in 2000 nog Stadion Stad Rotterdam Verzekeringen de gevel sierde.

Wedden op de Eredivisie

Bookmaker 888Sport noteert winst Feyenoord tegen Execlsior op 1.26, gelijkspel staat op 5.40 en winst Exelsior noteert 12.00. We tippen dat Feyenoord de titel glorieus zal binnenslepen en minstens driemaal zal scoren. Meer dan 2,5 goals voor de uitploeg staat op 1.89. Lees ook: gokken Eredivisie.

Back To Top