Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Feyenoord Eredivisie Dylan Vente | Getty

Na de nederlaag, thuis in De Kuip nog wel, tegen promovendus Fortuna Sittard is Feyenoord terug bij af. Een reeks van vijf zeges op rij kwam bruut ten einde: 0-2. De toch al zeer kleine hoop om nog een rol te kunnen spelen in de titelstrijd is nu definitief vervlogen. De Rotterdammers hebben tien punten minder dan koploper PSV.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Feyenoord legioen woedend

Het gaat er niet zozeer om dat Feyenoord een speelronde verliest, want het is sowieso weinig clubs gegeven om zes eredivisiewedstrijden op rij te winnen. Maar dat het thuis en dan ook nog tegen een gepromoveerde club gebeurt, dat drijft het Legioen tot woede.

Waar was de energie gebleven van de voorafgaande weken, het driftig afjagen van de bal, het klemzetten van de tegenstander op de eigen helft? Wellicht waren die taken onmogelijk, nu zowel Robin van Persie als Jens Toornstra ontbraken. De brille van de topscorer aller tijden van Oranje werd node gemist, evenals de fysieke kracht en het loopvermogen van de ander.

Berghuis en Van Bronckhorst

Steven Berghuis, die bij uitzondering de aanvoerdersband droeg, wist wel waar het aan lag. “We hadden iedere keer moeite met hun spitsen. We kwamen niet eens zo vaak in de problemen, maar we waren niet creatief genoeg om er doorheen te spelen.” Trainer Gio van Bronckhorst vult aan: “In balbezit waren we niet goed genoeg. Zij stonden compact, dan moet je geduld houden in een hoog baltempo. Maar dat was een stuk minder en we hadden veel balverlies.”

Dylan Vente helpt Feyenoord niet verder

Maandag legde clubicoon Willem van Hanegem zijn cluppie in zijn wekelijkse columns op het hakblok. “Met een jonge spits als Dylan Vente heeft Feyenoord niet de aanvaller die het team verder helpt. Daar is het allemaal te mager voor wat hij laat zien. Zes punten kwijt tegen De Graafschap uit en Fortuna Sittard thuis, het is gewoon heel erg slecht.”

Nu resteert het bekertoernooi om toch nog iets van het seizoen te maken, het tweede grauwe seizoen op rij na die verlossende triomftocht richting de titel in 2017. Donderdag speelt Feyenoord voor de KNVB Beker tegen FC Utrecht en in het weekend volgt de laatste match van het jaar, uit bij ADO Den Haag.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie. Gaat Feyenoord winnend het jaar uit? De club staat uit tegen ADO Den Haag op 1.65 voor de winst, maar het bekerduel zal er vast flink in gaan hakken. Daarom tippen we gelijkspel voor 3.85 x je inleg bij Mr Green Sport.

Back To Top