Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Feyenoord - Excelsior derby Rotterdam Getty

Feyenoord – Heracles, Eredivisie. Zondag om 14:30 uur spelen Feyenoord en Heracles Almelo in de Rotterdamse Kuip hun vijftiende competitieduel van het seizoen. De Stadionploeg staat tweede, de gasten zijn de nummer vier.

Uitslagen en Speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016.

Feyenoord – Heracles

Voor beide ploegen kan dit duel van grote invloed zijn op het gevoel waarmee de winterstop wordt aangevangen. Feyenoord staat drie punten achter op koploper Ajax, kampt bovendien met een zwakker doelsaldo, en wil die marge zo klein mogelijk houden. Heracles heeft een nipte voorsprong op de belagers Vitesse, Groningen en NEC, en zal zich met het oog op Europa League-plekken wat steviger bovenin willen nestelen. Zie hier het programma van Heracles.

Rotterdammers op dreef

In de afgelopen weken heeft Feyenoord niet zoveel fout gedaan. Akkoord, ADO Den Haag was thuis te sterk voor de buurman (1-0), maar dat is een match waarin aparte krachten opborrelen. Verder was er nog een 1-1 tegen Ajax, tot nu toe de enige keer dat in De Kuip niet alle drie punten worden opgeëist.

De Heraklieten hebben een wat mindere periode beleefd, met gelijke spelen tegen PEC Zwolle en Excelsior, waarna de echte klap volgde: 4-1 uit tegen Utrecht. Die match ontlokte trainer Jan Stegeman de kritiek dat zijn mannen in de tweede helft niet meer de bereidheid toonde, die in de eerste aan de dag werd gelegd. En dat terwijl Heracles met een man meer speelde.

Michiel Kramer

Stegeman kondigde aan dat er een paar stevige gesprekken zouden volgen. Waarschijnlijk zijn die niet eens nodig, want een uitwedstrijd tegen Feyenoord in de imponerende Kuip moet al voor genoeg prikkels zorgen. In dat vijandelijke decor (de tickets zijn al wekenlang uitverkocht) zal het vooral een hels karwei worden om de nul te houden. Feyenoord heeft in de laatste zes thuisduels tegen Heracles namelijk telkens minstens eenmaal gescoord, en zestien keer in totaal. Dat leidde tot vier zeges voor Feyenoord en twee jaar terug eentje voor Heracles.

De man in vorm bij de thuisploeg is Michiel Kramer, die tegen Excelsior een drieklapper aantekende en in de pikorde weinig meer te vrezen heeft van voormalige eerste keus Colin Kazim-Richards. Trainer Gio van Bronckhorst constateert dat zijn ploegmaats Kramer steeds beter weten te vinden. Mede-aanvaller Dirk Kuyt roemt het vermogen van Kramer om uit weinig balcontacten toch veel moois te halen. Programma Feyenoord

Back To Top