Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord - Heracles Eredivisie wedden kampioen titel Getty

Zondag vanaf 14:30 uur krijgt Feyenoord thuis tegen Heracles de laatste kans om kampioen te worden. De Rotterdammers gaan de laatste speelronde van de Eredivisie in met een puntje meer dan Ajax en een beter doelsaldo.

Vorig weekend kwamen de vaak besproken, slecht begrepen maar niet te negeren mysterieuze krachten in de sport om de hoek kijken. Feyenoord stond in wat de kampioenswedstrijd had moeten worden, uit tegen de stadsbroeders van Excelsior stijf van de zenuwen en ging hulpeloos met 3-0 onderuit.

Feyenoord – Heracles: kampioen in de Kuip

Terwijl dat nog niet eens een echt do-or-die moment was, want er kwam immers nog deze 34e en laatste speelronde aan. Maar de voorsprong op Ajax verdampte ondertussen wel van vier tot een punt, waardoor die vermaledijde druk feitelijk nog groter is dan vorig weekend. Maar er is een verschil dat cruciaal kan blijken: nu speelt Feyenoord in zijn eigen Kuip.

De zestien eerdere duels in het eigen onderkomen leverden 44 punten op en een machtig doelsaldo van plus 43. En ook in de afgelopen speelronden was Feyenoord ongenaakbaar in De Kuip: zes zeges op rij met een doelsaldo van 23-3.

Heracles Almelo staat negende op de Eredivisie ranglijst en is nog op jacht naar plaatsing voor Europees voetbal. Uit vergaarde de ploeg uit Almelo zestien punten uit zestien optredens, een typisch resultaat voor een middenmoter. De laatste zes speelronden leidden tot negen punten, niet verkeerd dus, maar ook een negatief doelsaldo van min 1. Kortom, dit is een onberekenbare ploeg.

Eredivisie ontknoping

Feyenoord won vier van de laatste zes onderlinge duels en verloor er eentje. Over die periode is het doelsaldo tien tegen zes. En ook in deze statistieken heeft de magie van de Kuip invloed, want op die locatie won Feyenoord vijf van de laatste zes clashes met Heracles. Het doelsaldo levert een heel ander beeld op: achttien tegen vijf.

Trainer Gio van Bronckhorst staat op de drempel van de grootste prestatie in zijn nog prille loopbaan als verantwoordelijke in de dugout. “We moeten de teleurstelling die we allemaal voelden omzetten in iets positiefs”, maant hij zijn mannen. “En we hebben dit seizoen altijd geweldig gereageerd na een tegenslag.”

Voorspellingen Feyenoord – Heracles

Wedden op de Eredivisie? Winst van Feyenoord noteert 1.19, gelijkspel @7.00 en winst van Heracles @12.00. We tippen een spannende ontknoping met gelijkspel bij rust maar uiteindelijk winst voor Feyenoord. Deze “x/1” combinatie staat bij bookmaker 888Sport op een 4.40.

Back To Top