Ga naar hoofdinhoud
Heracles - FC Utrecht zondagmiddag Eredivisie speelronde 7

Eredivisie. Zondag om 14:30 uur speelt Feyenoord in De Kuip tegen Heracles. De titelhouder staat na 23 speelronden vierde en met een beetje pech zakken de Rotterdammers dit weekend naar plek zeven.

De gasten uit Almelo bezetten plek elf en zweven in dat niemandsland waarin Europese tickets onmogelijk zijn en er ook geen degradatiezorgen zijn.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Feyenoord – Heracles Almelo

Het is een understatement dat het niet zo lekker gaat bij Feyenoord. Dat het lastig zou worden om de landstitel te prolongeren wist elke fan wel, dat de ballon zo snel en zo fors zou leeglopen is verbijsterend. En dan hopen momenteel de blessures zich ook nog eens op. Vorige week liep Sam Larsson een hamstringblessure op – de Zweed ontbreekt vier tot zes weken.

Achterin vallen nog meer gaten, waardoor trainer Giovanni van Bronckhorst wellicht de neiging zal krijgen om dan zelf maar de kicksen weer onder te binden. Tyrell Malacia is geschorst, Ridgeciano Haps en Jerry St. Juste maakten op de training van donderdag geen fitte indruk.

Voorin zijn er ook de nodige absenties. Michiel Kramer is verkocht aan Sparta, Bilal Basacikoglu is eveneens geschorst en Robin van Persie was tot nu toe er nog niet aan toe om in de basis te starten. Maar na dat uur tegen Heerenveen vorige week lijkt dat moment er nu, ook gedwongen door de omstandigheden, toch te komen.

Houdbaarheid trainers

En welke van de twee trainers zien we komend seizoen terug? Jon Stegeman gooit er na dit seizoen bij Heracles Almelo het bijltje bij neer, zo werd op nota bene Valentijnsdag bekend, kennelijk toen de liefde al bekoeld was. Hij stond vier jaar aan het roer bij de Tukkers en dat is, zo moet je nuchter vaststellen, in het voetbal een heel lange tijd. Giovanni van Bronckhorst zit nu bijna drie jaar bij Feyenoord (mei 2015) en zijn houdbaarheid kan met een nieuwe misstap ook plots zijn verlopen.

De recente resultaten tegen Heracles geven Gio houvast. Feyenoord won vijf van de laatste zes confrontaties en verloor er nul (doelsaldo 16-6). Thuis trad ook die verdeling op en was het doelsaldo nog wat sterker: 18-5. Daarnaast is Heracles dit seizoen uit zeer kwetsbaar. Acht van de laatste tien trips mondden uit in een nederlaag en in zeven van de vorige acht uitduels werden minstens drie tegengoals geïncasseerd.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Feyenoord – Heracles

Wedden op Eredivisie voetbal? Feyenoord staat voor winst op 1.16, gelijkspel noteert 7.50 en winst Heracles levert je per ingezette euro 15.00 op.

In de vorige edities vielen er veel goals in dit duel, terwijl Feyenoord in zijn huidige positie er niets aan heeft om zich vooral te focussen op de nul houden. Kortom, we tippen dat Feyenoord wint en dat beide teams scoren. Die combi-bet noteert 2.55 bij de bookmakers.

Back To Top