Ga naar hoofdinhoud
sc Heerenveen - AZ Alkmaar Eredivisie speelronde 8

Vandaag om 20:45 uur speelt Feyenoord tegen Heerenveen in de Kuip. De landskampioen bekleedt plek vijf en kan sowieso nog niet doorstijgen naar de top vier, terwijl Heerenveen na vijftien speelronden negende staat en bij verlies weg zou kunnen vallen naar plek dertien.

Kortom, zo op het eerste gezicht staat er iets meer op het spel voor de gasten uit Friesland dan voor de Rotterdammers. Maar wil Feyenoord nog dat ene hele kleine sprankje hoop vast kunnen houden op een wonder, dan zal de marge richting koploper PSV verkleind moeten worden van de huidige veertien naar elf punten.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Feyenoord – sc Heerenveen

Heerenveen is niet de meest geschikte tegenstander gebleken voor Feyenoord om eens even lekker aan het zelfvertrouwen te werken. De Stadionploeg won maar twee van de laatste zes confrontaties met de Friezen en verloor er eveneens twee. Het doelsaldo over die periode is close: 12 tegen 10. Ook in De Kuip wil het al een paar jaar niet zo vlotten tegen de mannen met de pompebledden op het shirt, want daar won Feyenoord maar een van de vorige zes uitgaves van dit duel. Viermaal werd het gelijk en het saldo is 9-8.

Wat vorm betreft steekt Feyenoord nog wel boven sc Heerenveen uit met negen punten uit de huidige zes speelronden. Hoe onbevredigend dat ook voor het Legioen is, dat zijn er altijd nog vier meer dan Heerenveen behaalde. Thuis won Feyenoord maar twee van de laatste zes duels (tweemaal gelijk) en het doelsaldo van plus een in die reeks toont aan dat niemand op dit moment het echt vreest om naar de Kuip te hoeven gaan.

Nicolai Jorgensen fit

Fijn nieuws voor de kampioen van 2017 is dat spits Nicolai Jorgensen speelklaar is. Van hem moeten toch de goals komen en in de matches waarin hij absent was, of niet de hele negentig minuten in het veld was, liet Feyenoord de meeste punten liggen. Achterin wordt het wel puzzelen want Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Ridgeciano Hap, Miquel Nelom en Bart Nieuwkoop zitten in de ziekenboeg.

Trainer Gio van Bronckhorst had niet zoveel zin om de match diepgaand te analyseren. “Heerenveen kan bij vlagen heel goed voetballen en gevaarlijk zijn”, was alles wat hij kwijt wilde.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Eredivisie? Feyenoord staat op 1.38, gelijkspel noteert 4.75 en winst Heerenveen 7.50. We tippen minstens drie goals op 1.53 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top