Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie Feyenoord en Heerenveen hekelen competitieschema Getty

Eredivisie nieuws. Eerder deze week publiceerde de KNVB een concept voor het nieuwe competitieschema, daarna was het de beurt aan de clubs en gemeenten om zich er over uit te spreken. Natuurlijk duurde het niet lang voordat het klachten regende. Vooral Feyenoord en SC Heerenveen willen dat er wat zaken veranderen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Feyenoord niet eens met programma

Zo verzet Feyenoord zich over de andere aanvangstijd van de zogeheten zondagse lunchwedstrijd, die voorheen om 12:30 uur begon. De voetbalbond wil voortaan 12:15 uur aanhouden, zodat er minder kans is dat een match nog bezig is zodra de volgende middagwedstrijd om 14:30 uur begint. Door de introductie van videoscheidsrechters is er een kans dat wedstrijden meer uitlopen dan eerst.

Feyenoord kiest de kant van zijn grote Legioen, want fans die uitwedstrijden van de Rotterdammers willen bezoeken en pakweg naar Friesland moeten rijden, moeten dus nog vroeger uit de veren. De vraag is of de club dit puntje van het concept programma nog wel kan en mag veranderen, want Feyenoord geeft aan dat ze hun opinie al eerder door hebben gegeven en dat daar dus geen gehoor aan is gegeven.

Heerenveen wil op zaterdag spelen

Over Friesland gesproken, plaatselijke trots SC Heerenveen vindt het jammer dat het vaak op zondag moet spelen. Algemeen directeur Luuc Eisenga had wel zin in meer potjes op zaterdagavond. “Wij horen als familieclub thuis op zaterdagavond en spelen dan liefst al onze zeventien competitieduels”, zo verklaart hij. Volgens de plannen moet sc Heerenveen acht keer op zaterdagavond spelen, waarvan maar twee keer om 19:45 uur, het tijdstip dat Eisenga het meest liefheeft.

“Dit is niet het programma zoals we dat willen zien en dat is frustrerend”, zo vervolgt hij, en de club legt zich er dan ook nog niet bij neer. We zullen zien of de Friezen nog iets gedaan krijgen op dit vlak. Spannend, nu al een eredivisiesoapje!

Eredivisiespelers op het WK 2018

Een scheids en een video-arbiter, meer Nederlandse inbreng hoeven we op het Wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland niet te verwachten. Wel zijn er vijftien spelers uit de Eredivisie present die het tenue van hun vaderland aantrekken.

Dit zijn ze:
Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat (Marokko)
Lasse Schöne, Nicolai Jørgensen, Kasper Dolberg (Denemarken)
Alireza Jahanbakhsh, Reza Ghoochannejhad (Iran)
Brad Jones (Australië)
Renato Tapia (Peru)
Nicolas Tagliafico (Argentinië)
Albert Gudmundsson (IJsland)
Tyronne Ebuehi (Nigeria)
Hirving Lozano (Mexico)
Santiago Arias (Colombia)

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top