Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord - FC Utrecht Eredivisie: toppertje in de Kuip

Zondag om 14:30 uur speelt Feyenoord in De Kuip tegen Utrecht.

Gezien de nummers een en vier van de Eredivisie elkaar treffen, mag het toch wel een toppertje worden genoemd.

Feyenoord – FC Utrecht

De Rotterdamse club staat na dertig van de uiteindelijk 34 speelronden bovenaan met 73 punten. Dat komt neer op een gemiddelde van 2,4 punten per wedstrijd en dat is in zo ongeveer alle Europese competities afdoende om de titel te grijpen. Maar in de afgelopen speelronden is er net wat te veel averij opgelopen door Feyenoord, dat in zes duels tien punten behaalde, terwijl Ajax in diezelfde periode stevig door stampte met zestien punten.

FC Utrecht beleeft juist de sterkste weken van het seizoen en won vier competitiewedstrijden op rij en haalde twaalf punten uit de laatste zes uitduels.

Onderlinge doelsaldo is close

In de onderlinge duels trok Feyenoord in de helft van de laatste zes treffen aan het langste eind en Utrecht eenmaal. Het totale doelsaldo over die reeks is close: elf tegen negen. In De Kuip zijn de cijfers soortgelijk: Feyenoord won vier van de zes laatste confrontaties en verloor er eentje, maar ook hier is het doelsaldo minder geprononceerd met tien versus zeven.

Het is bekend dat Utrecht en hun fans een broertje dood hebben aan Ajax. Maar hoe zit dat met de antipathie jegens Feyenoord, zeker nu zij al vanaf de eerste speelronde de toppositie bekleden? Het duel leeft absoluut bij de aanhang van de Domstedelingen, want waarschijnlijk zullen alle 1.200 kaarten voor bezoekende supporters worden verkocht. Dat betekent dat er twintig bussen met Utrechtfans naar Zuid-Holland afreizen.

Karim El Ahmadi sloot donderdag weer aan bij de trainende selectie van Feyenoord en ook voor spits Nicolai Jörgensen lijkt het mogelijk om zondag aan te treden. Die twee zijn van zeer grote waarde bij de thuisclub, terwijl het bij de gasten vooral moet komen van Sebastien Haller, met afstand de clubtopscorer met dertien treffers uit 29 duels.

Wedden op Feyenoord – Utrecht

Winst van Feyenoord noteert @1.40, gelijkspel @4.80 en een Utrechtse zege @7.00. We tippen dat Utrecht niet met meer dan twee goals verschil gaat verliezen. De +1,5 goal handicap op Utrecht noteert bij bookmaker 888Sport @1.70. Lees wedden op Eredivisie voor de noteringen voor de titelfavorieten.

Back To Top