Ga naar hoofdinhoud
Vitesse - Feyenoord Eredivisie: winnaar lastig te voorspellen

Zondag 23 september om 12:15 uur speelt de lunchwedstrijd Feyenoord – FC Utrecht. De Rotterdammers staan derde met tien punten en pogen nabij Ajax (13) en PSV (15) te blijven. De gasten uit het midden van het land staan teleurstellend veertiende en proberen het roer om te gooien met de komst van nieuwe trainer Dick Advocaat.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Feyenoord – FC Utrecht

De woorden nieuw en Advocaat gaan natuurlijk amper samen, want de zeventigjarige ex-speler van FC Utrecht (waar hij zijn loopbaan afsloot) begint aan zijn tigste klus in het betaald voetbal. Nu is het dan toch echt, echt, echt zijn allerlaatste job. Althans: als het een bevredigend einde kent. Want zijn vorige klus bij Sparta eindigde in een degradatie en dat bezorgde Advocaat de kriebels om een mooier einde na te streven: “Dat eindigde niet goed en ik wil het toch op een goede manier afsluiten”.

Kan Dick Advocaat iets maken van FC Utrecht?

De selectie van FC Utrecht herbergt namen waarvan je meer had verwacht. Simon Gustafson bijvoorbeeld, ex-Feyenoord en vorig jaar goed voor tien treffers bij Roda JC. Oud-international Urby Emanuelson (nu geblesseerd), Oussama Tannane die een paar jaar terug opviel bij Heracles, spits Nick Venema die in de jeugdelftallen van Oranje speelt. Maar het komt er nog niet uit. Zou Dick Advocaat van de zwalkende spelersgroep iets kunnen maken dat de grauwe middelmoot ontstijgt?

Feyenoord profiteert van PSV – Ajax

De spelers van Feyenoord zitten ondertussen voor de tv om te kijken hoe PSV en Ajax het er vanaf brengen in de Champions League. Uiteraard hopend op zware matches en wat blessures hier en daar, zodat in de weekenden na de Europese verplichtingen punten worden gemorst in de Eredivisie.

Zelf is de ploeg dit seizoen verstoken van Europees voetbal. Trainer Gio van Bronckhorst zal zijn mannen er eerst op wijzen dat er clean sheets behaald moeten worden: in slechts een van de vijf speelronden waren er geen tegengoals, thuis tegen kleine broer Excelsior.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Feyenoord – FC Utrecht

Feyenoord won vier van de vorige zes ontmoetingen met Utrecht en speelde tweemaal gelijk (doelsaldo 13-7). In de Kuip waren er vijf zeges versus een gelijkspel en een saldo van 12-6. Al vijf thuisduels op rij scoorde Feyenoord minstens drie goals, terwijl FC Utrecht negen speelronden achtereen niet uit wist te winnen.

Wedden op Eredivisie? Feyenoord staat op 1.49 voor de winst, gelijkspel op 4.25 en winst FC Utrecht levert je 6.25 x je inleg op. Minstens vier goals is met de notering van 2.14 interessant. En wie dubbel wil juichen bij een goal van Robin van Persie pakt de quotering van 2.00 op een treffer van Oranjes topscorer aller tijden.

Back To Top