Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Feyenoord - FC Utrecht: Eredivisie kampioen gaat niet voluit Getty

Feyenoord – FC Twente. Zondag om 14:30 uur speelt Feyenoord in zijn Rotterdamse Kuip tegen FC Twente. De landskampioen hoopt de flitsende competitiestart van vorig jaar te herhalen.

Wat kunnen de fans dit seizoen verwachten van FC Twente? De landskampioen van 2010 is zeven jaar na het grootste clubsucces al lang geen eredivisietopper meer. De vorige drie seizoenen leverden een tiende, dertiende en zevende plek op. Dat hangt natuurlijk samen met de financiële malversaties die drie jaar terug aan het licht kwamen, de bestuurlijke opschudding die er het gevolg van was en simpelweg wat minder geluk op de transfermarkt. Toen vorig jaar sterspeler Hakim Ziyech aan Ajax werd verkocht voelde het aan als een definitief einde aan de aspiraties; Twente is gewoon weer een provincieclub.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Feyenoord – FC Twente

Deze zomer werd er tot nu toe behoedzaam geopereerd op de transfermarkt. Tom Boere werd van Oss losgeweekt voor een half miljoen, de andere nieuwkomers zijn transfervrij gekomen, gehuurd of teruggekeerd van een huurperiode. En Nick Marsman, Kamohelo Mokotjo, Mateusz Klich en Enes Una zijn verdwenen. Wat er voor in de plek kwam is misschien reuze getalenteerd, maar in de voorbereiding leidde het niet tot doelpunten. FC Twente heeft 525 minuten gespeeld zonder te scoren.

Feyenoord kon ondanks of juist dankzij de landstitel een leegloopje niet voorkomen. Terence Kongolo, Rick Karsdorp en Eljero Elia trekken voorlopig het Feyenoordshirt niet meer aan en Dirk Kuijt is gelijk maar helemaal gestopt. Inkomende spelers zijn Ridgeciano Haps, Jeremiah St. Juste, Sofyan Amrabat en verloren zoon Jean-Paul Boetius. De huurconstructie van Steven Berghuis is omgezet in een aankoop.

Geen volwaardig alternatief voorhanden

Haps startte afgelopen weekend voor de Super Cup al in de basis. Hij en ook keeper Brad Jones waren deze week op het trainingsveld niet topfit. De medische staf zal zich vooral op Jones richten, want nu reservedoelman Kenneth Vermeer weer in de lappenmand zit is er niet zo snel een volwaardig alternatief voorhanden.

Feyenoord en Ajax zijn deze eeuw de beste starters in de Eredivisie. Beide clubs wonnen vanaf 2000 42 punten uit hun openingsduels, oftewel 2,5 punt per match. Feyenoord won vijf van de laatste zes duels tegen Twente en speelde eenmaal gelijk. In de Kuip wonnen ze vier van de vorige zes matches (een nederlaag).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Feyenoord – Twente

Feyenoord noteert bij bookmaker Mr Green @1.24 voor de winst, gelijkspel staat op @6.25 en winst voor FC Twente @10.50. Denk je dat Twente nog steeds het net niet kan vinden, zet dan in op nul goals voor Twente op @1.87. Lees wedden op Eredivisie voor de noteringen voor de titelfavorieten.

Back To Top